10.09.2023 | 10:30
Отчаян пиар на Николай Денков по Нова тв!
Аз нямам ментори, няма кой да ми шепне в ухото. Имам си самочувствие, отсече химикът-премиер

Почти три месеца начело на държавата, ротационният премиер Николай Денков, се изяви в неделя сутринта на живо от ефира на Нова телевизия. Очевидно, с напредване на мандата и огромните проблеми, които създава той, пиарите на Денков действат с размах и в рамките на няколко дни, той отново получи над 20 минути ефирно време.

Оценките трябва да ги слагат хората, когато става дума за политици. По отношение на реакцията в Царево, всичко това стана по възможно най-добрия начин в тази трудна ситуация“, започна той с потопа по Южното Черноморие.

“Бедствия има, имало е и пак ще има. Не мога да гарантирам, че няма да има порои, не мога да гарантирал, че няма да има жертви“, продължи Денков.

Денков съобщи, че пенсиите догодина ще бъдат вдигнати по швейцарското правило, а минималната заплата, може да стане 933 лв. или 50% от средната работна заплата. Той попари ресторантьорите, че ДДС-то за тях няма да остане 9%, защото в момента браншът им се радвал на солидно

“Говорихме си за проблеми, които трябва да решаваме заедно, това е истината. Трябва да обсъждаме и трябва да решаваме тези проблеми. Месеци наред имаше залпове от едната към другата страна“, коментира Денков и отношенията между него и президента Румен Радев.

“Аз нямам ментори, няма кой да ми шепне в ухото. Имам си самочувствие“, отсече химикът-премиер.

“3 март има доста спорни моменти, които не се казват. Нека да се проведе дебатът в Народното събрание“, заяви той за промяната на Националния празник. Денков изрази надежда, че в парламента, при сформирането на конституционно мнозинство, да се запише в Конституцията, че 24 май ще стане Национален празник.

“Още не сме го провели този разговор, ще го питам. Алексей Петров не е навигирал съставянето на правителството. Аз участвах в съставянето на правителство, аз бях от първия до ден-днешен. Алексей Петров не е участвал в съставянето на правителството. Питайте тези, които са участвали в тази среща. Не ме интересува, това за мен е детайл!“, отговори той на въпрос за срещата между Бойко Борисов и Кирил Петков в Самоковския манастир.

“С него съм се виждал инцидентно, по протести сме се виждали, не ме консултира, не ми казва това да направя. В срещите, в които аз съм участвал, никога той не е участвал“, каза Денков и дали бащата на Кирил Петков, участва в управлението под някаква форма.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране