31.07.2020 | 0:20
„Отказах да уволня Ани Цолова и просто ми прекратиха договора“
Бившата шефка на новините на Нова тв Дарина Сарелска разказва за рокадите в медията

„Моят личен случай е, че аз трябваше да уволня Ани Цолова и нейния партньор по онова време (Виктор Николаев, б.р.). Отказах да го направя и просто ми прекратиха договора.“

Това разказа бившата шефка на „Новини и актуални предавания“ в Нова тв Дарина Сарелска в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по ТV+.

Сарелска, която живее в чужбина, е тук за кратко и на протестите срещу правителството се срещна с голяма част от бившия екип на Нова – освободени или напуснали журналисти от медията със смяната на собствеността й.

На въпроса „Защо ви уволниха?“, Сарелска посочи:

„Защо един собственик на частна телевизия реши да си смени директора на новините и след него – голяма част от екипа, не би трябвало да е чак такъв проблем, защото в крайна сметка собственикът може да взема тези решения и това е негов прерогатив.

В нашия случай тази огромна вълна показва, че не е търговско решение, защото бяха отстранени хора с изключителен професионализъм, с доказана успешна кариера.

Моят личен случай е, че аз трябваше да уволня Ани Цолова и нейния партньор по онова време. Отказах да го направя и просто ми прекратиха договора.“

Дарина Сарелска бе освободена от Нова тв през август 2017 г., като това бе съобщено официално от медията – без обаче да се посочват мотиви за освобождаването.

Малко по-късно се разклати столът на водещата на сутрешния блок Анна Цолова. Месец след освобождаването на Сарелска от телевизията съобщиха, че Цолова вече няма да води сутрешния блок, а щяла да прави лайфстайл предаване – което никога не видя бял свят. Тя прекрати окончателно отношенията си с телевизията през февруари. Виктор Николаев остана в медията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране