01.04.2016 | 9:38
Отново оставиха Георги Лозанов начело на СЕМ
Мандатът му изтича днес

За пореден път Съветът за електронни медии отложи избора на председател на регулатора вчера. Досегашният шеф Георги Лозанов обяви, че повече не е отговорен за задълженията на този пост. След отказа на Иво Атанасов да го замества до избора на нов председател, Лозанов помоли Мария Стоянова да го замества. Стоянова, чийто мандат в регулатора е просрочен с повече от година, но е блокирана на поста заради липсата на номинация от парламента, прие.

„Моето впечатление беше, че самата ми оставка би трябвало да е едностранен акт, но се съобразих с мнението на другите и дойдох. От утре за мен вече оставката ми няма значение, аз преставам да бъда член, защото мандатът ми изтича“, зарече се Лозанов. Мандатът му изтича в началото на април, а през февруари той подаде оставка, гласуването на която бе отлагано всеки път.

Според Иво Атанасов остават неизяснени много, и то важни въпроси. От утре не можем да си купим дори кутия с кламери, коментира той и добави, че изтичат банковите документи, по които Лозанов като председател има право да бъде титуляр. Анюта Асенова, чийто мандат е изтекъл, отбеляза, че напоследък в публичното пространство се налага говорене, че в СЕМ има „редовни“ и „нередовни“ членове. Тъй като аз съм от „нередовните“, отношение по този въпрос няма да взема, коментира Асенова. Петият член на регулатора, Анна Хаджиева, не присъства, защото е в болничен.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране