12.04.2024 | 10:24
Отцепникът от ПП Гвоздейков оглавява правителствения щаб за изборите?
Той им беше знаме, той им беше символ, безспорно честен човек - така всички ще са спокойни, заяви Бойко Борисов

Георги Гвоздейков да оглави правителствения щаб за изборите. Това предлага председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. Той говори пред репортери в парламента и тази сутрин.

„В щаба за изборите мисля, че всички ще приветстваме решението министър Гвоздейков да го оглави, за да може да се проведат едни честни и демократични избори“, каза Борисов. Такова решение до момента не е обявявано.

Припомняме, че Георги Гвоздейков бе член на „Продължаваме промяната“ (ПП), но бе съобщено, че ще бъде изключен от партията заради оставането му в служебния кабинет на Димитър Главчев.

Съпредседателят на ПП Кирил Петков и депутатът от формацията Христо Петров (рап певецът Ицо Хазарта) преди дни обясниха, че са убеждавали Гвоздейков да не влиза в правителството на Главчев. Въпреки това той го направил.

След въпрос каква е логиката транспортният министър, какъвто е Гвоздейков, да оглави щаба за изборите, Борисов каза: „Защото е учредител на ПП. Той им беше знаме, той им беше символ, безспорно честен човек – така всички ще са спокойни.“

„Това е моето мнение, че така трябва да стане. Това предлагам“, обясни лидерът на ГЕРБ след въпрос кога е взето решение Гвоздейков да оглави щаба за изборите.

А на питане това означава ли, че има доверие на ПП, той отговори: „Не, имам доверие на хората, които честно и отговорно са си вършили работата.“

Бойко Борисов отново заяви, че всички ще си платим „заради три години експерименти, който всички вие правихте“ след стабилността при управленията на ГЕРБ.

Той прехвърли на ПП отговорността за събираемостта на приходите в държавната хазна и в предстоящите месеци, в които ще управлява служебното правителство на Главчев. Коментарът му бе по повод назначението на Георги Димов за шеф на Агенция „Митници“.

„Във финансите се надявам Спецов, заместникът му – тези, които ще се занимават с приходите от партията на промяната, да дадат всичко от себе си да наваксат изоставанията, които са факт. И в това отношение ще имат пълната ни подкрепа да го направят“, посочи Бойко Борисов.

„Аз не го познавам г-н Димов. Но е бил заместник на Спецов. Затова казах, че екипът на Спецов трябва да събере приходите и в митниците, и в данъчните“, добави водачът на ГЕРБ

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране