29.06.2018 | 13:49
Парламентът ще излезе във ваканция, няма да гледа закона за хората с увреждания

Предложението на БСП парламентът да не почива през август за да приеме закон за хората с увреждания не беше одобрено. „За“ отмяна на ваканцията гласуваха 69 депутати от БСП и 1 от ГЕРБ. 101 народни представители се въздържаха. За последните 20 години депутатите не са почивали през август само през 2006 г., преди приемането на България в ЕС.

Мотивите за предложението на лидера на БСП Корнелия Нинова бяха, че социалното министерство ще бъде готово с проект за закон за хората с увреждания в края на юли и законът трябва да бъде приет колкото се може по-скоро.

„Трябваше да го изпипате, да предложите промяна. Тогава щях да се съглася“, заяви лидерът на „Атака“ и групата на „Обединени патриоти“ в парламента Волен Сидеров. Той предложи, ако се приеме отмяна на ваканцията, да се обсъди признаването на Крим за част от Руската федерация, да паднат новините на турски и да бъде прекратен договорът за наем на американските бази в България. Вигенин да си каже за Крим, призова Сидеров. Веселин Марешки добави, че още сега може да бъде гледано развалянето на договорите за базите.

„Този закон е чакан дълго време и трябва да бъде направен както трябва. Ако трябва, и през август може да дойдем да гласуваме“, заяви Николай Сираков (ГЕРБ).

„Законите за хората с увреждания ще стоят в парламента цяло лято, както и майките на деца с увреждания в палатките, а ние през това време ще почиваме“, каза Корнелия Нинова.
Днес омбудсманът Мая Манолова внесе законови промени след разговорите с майките на деца с увреждания.

„Можехте да поискате отмяна на лятната ваканция и по друг начин, да стане без панаир. Г-жо Нинова, вие сте лидер на столетницата. Една столетна партия не й отива да подскача, защото може да получи инфаркт“, каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков. „Когато една столетна партия започне да подскача, можем да се усъмним, че е болна, дементно болна и не се държи адекватно“, добави той. Г-жо Нинова, не чупете парламента един ден може да ви потрябва, призова Биков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране