08.06.2016 | 0:01
Патриотичният фронт вади Полина Карастоянова от всички парламентарни комисии
От НФСБ не сме особено удовлетворени, защото искахме да я изключим и от групата, но ВМРО засега не са съгласни, каза Валери Симеонов

Парламентарната група на Патриотичния фронт вади Полина Карастоянова от комисиите в Народното събрание, на които е член, научи „Флагман“. Новината бе потвърдена от председателя на групата Валери Симеонов.

Карастоянова е председател на Комисията по култура и медии, както и зам.-председател на Комисията по икономическа политика и туризъм. Освен това тя е и ръководител на Делегацията в парламентарната асамблея на черноморското икономическо сътрудничество.

Групата на ПФ на последното си заседание е решило единодушно да извади Полина Карастоянова от трите парламентарни органа, на които тя няма да бъде дори редови член.

„Извадили сме я заради сериозни лобистки интереси, лобиране за големи фирми и структури и за злоупотреба с доверието на групата и на избирателите“, заяви Валери Симеонов.

На мястото на Карастоянова за председател на Комисията по култура и медии от ПФ издигат бившия кмет на Пловдив Славчо Атанасов.

За зам.-председател на икономическата комисия ще бъде предложен Димитър Байрактаров.

А за ръководител на Делегацията в парламентарната асамблея на черноморското икономическо сътрудничество е издигнат Петър Петров.

Окончателно решение за рокадите трябва да вземе Народното събрание на пленарно заседание.

Пред „Флагман“ Валери Симеонов обясни решението така: „НФСБ счита, че властовите позиции е недопустимо да продължават да са в разпореждане на Карастоянова. Решението е гласувано единодушно. Всички – НФСБ и ВМРО, са гласували „за“ – 16 гласа „за“. Даже Емил Димитров изложи позицията на ВМРО, която съвпада изцяло с нашата. Слави Бинев също гласува „за“.“

Симеонов обаче допълни, че в НФСБ не са особено удовлетворени – „защото искахме да я изключим и от групата, но засега колегите от ВМРО не дават съгласие“.

Припомняме, че Полина Карастоянова стана депутат от ПФ, като влезе от квотата на НФСБ. След като нейни предложения за промени в Закона за акцизите и данъчните складове бяха одобрени от Народното събрание, от НФСБ свалиха политическото си доверие от нея в края на м.г.. Карастоянова бе обвинена, че е лобирала за големите фирми за алкохол за сметка на дребните производители.

От ВМРО обаче взеха депутатката под крилото си и не допуснаха тя да бъде изключена от групата. Сега обаче хората на Красимир Каракачанов явно са били убедени поне да я извадят от парламентарните комисии.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране