19.10.2023 | 19:55
Пеевски и Борисов поискаха от Денков да им се отчете
Двамата искат да знаят какво се случва със споразумението с енергетиците

Делян Пеевски и Бойко Борисов поискаха отчет от сламения премиер Николай Денков за изпълнението на сключеното споразумение с миньорите от началото на октомври.

Санкционираният депутат по “Магнитски”, който вече е и съпредседател на парламентарната група на ДПС, и лидерът на ГЕРБ са изпратили “специално писмо” до Денков. Това бе съобщено пресцентъра на движението. Междувременно абсолютно същото съобщение бе публикувано и във страницата във Фейсбук на ГЕРБ.

С писмото се иска информация какви мерки са предприети по точка 5 (категорично отпадане от Териториалните планове нa предприятие за конверсия на въглищните райони), чийто краен срок за изпълнение е 31.10.2023. Изисква се и информация по мерките по точки 2 и 3 (за предоговарянето на ПВУ И изработване на проект за енергийната система на страната с хоризонт до 2050 г.- срок за изпълнение 30.11.2023 г.) и информация по останалите точки, ако има предприети мерки.

“В писмото си до Николай Денков депутатите посочват, че Народното събрание е гарант за изпълнение на Споразумението между премиера, министри, депутати и синдикатите и във връзка с контрола, който трябва да осъществи по неговото изпълнение, народните представители ще изискват ежеседмична информация по отделните мерки”, посочват от ДПС.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране