16.04.2015 | 8:29
Пеевски и ДПС ще придобият КТБ на нищожна цена с помощта на Горанов
Банката ще бъде национализирана и продадена на когото трябва за колкото трябва, посочи Илиан Зафиров

Хора около Делян Пеевски и ДПС ще придобият КТБ на нищожна цена – това обясни бившият изпълнителен директор на фалиралата банка Илиан Зафиров по bTV.

„Най-големият кредитор на банката е фирма на Делян Пеевски. Финансовият министър Владислав Горанов действа в активно взаимодействие с ДПС, така че отиват натам нещата”, коментира Зафиров.

„Процесът по обявяването на банката в несъстоятелност ще приключи дори в по-кратък от законовия 7-дневен срок – както три висящи дела бяха довършени на коленце, за да може да мине вчера делото в съда”, заяви бившият изпълнителен директор.

„Целта е активите на банката да бъдат реприватизирани. В единия вариант се минава през национализация на КТБ – тя ще бъде купена от Българската банка за развитие, след което ще бъде продадена на когото трябва и за колкото трябва”, продължи Зафиров и уточни, че това са депутатът от ДПС Делян Пеевски и хора от кръговете около ДПС.

И ДПС, и Делян Пеевски неведнъж отрекоха да са имали взаимоотношения с мажоритарния собственик на банката Цветан Василев или да са част от сценарий за фалита на финансовата институция. „Има достатъчно факти, които замесват името на Делян Пеевски”, контрира Илиан Зафиров.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране