31.03.2015 | 11:31
Пеевски зае празния стол на Илия Павлов до Доган
Депутатът е най-пазеният в държавата, защото е посредник за вербуването на властимащите, твърди основателят на ДПС

Между редовете в интервюто си пред Явор Дачков Цветан Василев посочи два кръга, виновни за съсипването на КТБ. Първият е свързан с Делян Пеевски. А за втория подсказа, че е около днешната власт. Това заяви пред TV7 Осман Октай – един от основателите на ДПС и дългогодишен негов зам.-председател. Основател съм на ДПС, познавам всички играчи, познавам моделите на игрите, обясни гостът.

„Цветан Василев каза, че е имал среща с Бойко Борисов през юни. Около властта има хора и групировки, които контактуват с другата групировка, допълни Октай. Само толкова мога да ви кажа, съжалявам, много са силни хората днес, за да си позволя да говоря повече, имам близки“, обясни Октай.

По думите му Пеевски е посредник за вербуването на властимащите. В момента той е най-пазеният човек в държавата, защото много хора са закачени на кукичката. В паника са и осемте парламентарни групи в Народното събрание, които също са част от пирамидата. Затова те гласуваха за приемането на закон, който уж трябва да спре разграбването на КТБ. Какво има да се спира, то КТБ вече е разграбена, категоричен е гостът.

По думите му изнасянето на картините от трезора на банката е само част от беззаконието, което се е вършило там. Той смята, че каквото и да се направи, няма да излязат нито имена, нито фирми, нито свързани лица. Ще има опит да се прикрият следите, както стана през 1997 г. Мутренските времена у нас не са отминали, а по този случай ще има драматично развитие. Руснаците няма да си оставят необезпечени средства, Путин е решил да си събере вересиите от нашите олигарси, допълни Октай.

Той разкри и начините за източване на средства чрез кухи фирми, които теглят заеми и на свой ред предоставят средства на други фирми. По този начин са финансирани и част от медиите в България. Цветан Василев ги посочи с пръст кои са.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране