28.03.2024 | 11:28
Пепи Еврото пазил Ружа Игнатова у нас
И двамата прехвърлили имотите си на финансиста Емил Хърсев

Петьо Петров – Пепи Еврото, е прехвърлил имоти за милиони на фирми, свързани с финансиста Емил Хърсев още през 2022 година, пише в. „Филтър“. Това се е случило няколко месеца преди Еврото да избяга от страната. По същия начин се развиват нещата и с криптокралицата Ружа Игнатова. През 2017 г. тя продава три свои фирми, които са собственици на имоти за десетки милиони в центъра на София. Купувач са дружества на Емил Хърсев. Няколко месеца след сделките Ружа Игнатова изчезва.

Източници на изданието от МВР твърдят, че в България Ружа е останала недосегаема с активното лобиране на Пепи Еврото във всички институции, за което той е получавал тлъсти комисиони. Доказателства обаче няма, защото наказателни производства в тази посока не са водени.

Ружа Игнатова е издирвана от САЩ по мегаделото за измами с фалшива криптовалута. Разследването започна около прехвърлянето на имотите й у нас. Същото се случи и с Пепи Еврото. Той се издирва от българската прокуратура от май 2023 година. Прехвърлил е фирмите си с апортирани в тях имоти на Емил Хърсев малко преди това и по времето, когато се развежда с много по-младата от него съпруга Любена.

Съдбата на Ружа Игнатова и Пепи Еврото е неизвестна и до днес, но имотите им за милиони са в сигурни ръце – на уважавания финансист, банкер и експерт Емил Хърсев, и по-точно в негови дружества. Прехвърлянето на имотите е по т.нар. процедура на доверително управление и обратен лизинг – купувачът плаща договорена сума, а продавачът после я изплаща. Собствеността обаче остава у Хърсев и до днес, разкриват данните в имотния и търговския регистър. Както на имотите на Ружа, така и на Пепи Еврото. Според разследващи, с които „Филтър“ разговаря по темата, това е метод за легално прехвърляне на имоти, за да не попаднат под запор и конфискация при евентуално обвинение и присъди. Купувачът е добросъвестен, станал е собственик преди проблемите с правосъдието на продавачите, уважаван експерт.

Петьо Петров е бивш следовател. Напуска системата през 2015 година след скандала с делото за подкуп срещу Николай Цонев, Петър Сантиров и Тенчо Попов, по което се доказа, че Пепи Еврото е моторът за предаване на парите. Още тогава се носят легенди за богатството му. След това Еврото се жени за младата Любена и заедно започват да трупат имоти за милиони. При развода през 2022 г. двамата продават огромна къща с двор в баровското село Кладница на фирма „Мира дива“ ООД на Хърсев. Цената е 4 милиона лева.

Същата фирма изкупува ударно и други имоти на Еврото и Любена – апартаменти на централна столична улица. „Мира Дива“ на Хърсев купува и две дружества на Любена Петрова като единственият им капитал са имоти. Първото е Джи Ес Би, което притежава две нови и големи къщи с дворове, както и апартамент от 127 кв. м – всички в кв. „Бояна“. Второто е „Ел Пи Логистик“, което има два големи апартамента в центъра на София, съвсем близо до ресторант „Осемте джуджета“. „Ел Пи Логистик“ също е купено заедно с активите си от фирмата „Мира Дива“ на Емил Хърсев. Сделките приключват през април 2022 година.

Общото е, че Пепи Еврото и Любена ги продават за много повече пари, отколкото са платили, като са ги купували. Освен тези имоти Петров и бившата му жена имат апартаменти и заведения в Гърция, за които „Филтър“ няма информация дали са сменяли собствеността си.

По същия начин през 2017 година специално регистрираното дружество „Беа Дива“ на Емил Хърсев купува три фирми на Ружа Игнатова – „Уан Пропърти“, „Елмаз пропърти“ и „Антик пропърти“. Първата е собственик на огромна бизнес сграда на пл. „Славейков“, втората на къщата на бившия кмет на София Димитър Моллов на пл. „Народно събрание“, а третата – на сградата, в която дотогава беше прословутият ресторант „Крим“ на ул. „Славянска“. И трите имота до днес са собственост на фирмата „Беа дива“ на Емил Хърсев.

Любена купи апартамент от Нотариуса, братът на Ружа живее при приятели

Любена Петрова е била подставено лице при имотните сделки на влиятелния й бивш съпруг и това е една от причините да бъдат прехвърлени на Емил Хърсев, разказват запознати с делата на разпадналото се семейство. През 2022 година Петрова си връща фамилията Павлова не без намесата на Мартин Божанов-Нотариуса. Както „Филтър“ вече разкри, застреляният аферист е бил част от схемата на Пепи Еврото, но през 2022 година се отделя, като омайва Любена. Дори се говори, че двамата са имали гореща интимна връзка. Това е било част от плана на Божанов да стигне до компроматите на Пепи Еврото, както и до много негови имоти. Малко след прехвърлянето на фирмите на Любена на тези на Емил Хърсев тя остава без покрив над главата, но тук се намесва Нотариуса. Той й продава апетитен мезонет от 313 кв. м в София, който е бил в активите на негова фирма. Любена живее там и до днес.

Братът на Ружа Игнатова, другата известна клиентка на Емил Хърсев, наскоро се прибра в България. Константин Игнатов обаче не е припарвал до трите апетитни имота, които фирмите на сестра му прехвърлиха на Хърсев преди 7 години.

Младият мъж живее в жилище на свой приятел, докато се устрои. Той се води един от наследниците на сестра си, която обаче е в неизвестност и няма как имуществото й да бъде поделено. Константин Игнатов беше осъден само на 36 месеца затвор в САЩ срещу самопризнанията му, че е бил част от криптосхемата на Ружа, както и срещу информация за други замесени. След като наказанието му изтече, Игнатов се завърна в България.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране