03.09.2023 | 10:20
Пиян шофьор уби дете на пешеходна пътека
Шофьорът-убиец в София е влачил детето с колата си поне 100 метра

Шофьор с над 2 промила алкохол блъсна 15-годишно дете на пешеходна пътека в София. Инцидентът е станал около 21:17 часа в събота в района на кръстовището на улиците “Г. С. Раковски” и “Цар Иван Шишман”. Момчето пресичало на пътеката, когато било пометено от лек автомобил.

Хората, седнали на външните маси на близко заведение, видели удара. Те са разпитани като свидетели.

Колата се движел толкова бързо, че спряла на повече от 100 метра от мястото на сблъсъка. Зад волана бил мъж на 37 години. В колата с него били жена и малко дете. Мъжът е задържан. Проверява се дали е натиснал спирачката преди или след удара.

Водачът е на 37 години.

“Пробата на шофьора, която са направили пристигналите на място полицаи, е била положителна. Отчетени са 2,08 промила алкохол в издишания въздух. Взета му е и проба за наркотични вещества, която е била отрицателна. Взети са му и кръвни проби за изследване”. Това заяви в ефира на „Събуди се” главен инспектор Марио Киричков от сектор “Криминална полиция”, СДВР.

По думите му с шофьора в колата е пътувала и жена. “Експертизи предстои да установят скоростта, с която се е движил автомобилът. От видяното на място обаче можем да заключим, че управлението на колата е било по-скоро неадекватно”, подчерта Киричков.

Водачът е задържан на място. “Нямаме информация дали се е опитал да окаже помощ на детето. Шофьорът не се е опитал да избяга”, посочи инспекторът и подчерта, че и полиция, и Спешна помощ са се отзовали много бързо на сигнала за инцидента.

Мъжът първоначално е дал “нелепи обяснения на случилото се”, заяви Киричков.

Шофьорът-убиец в София е влачил детето с колата си поне 100 метра, става ясно от първоначалната информация на полицията. Той вече е задържан. Момчето пресичало на пътеката, когато било пометено от лек автомобил. Водачът е на 37 години, а в кръвта му са установени над 2 промила алкохол.

“Пробата на шофьора, която са направили пристигналите на място полицаи, е била положителна. Отчетени са 2,08 промила алкохол в издишания въздух. Взета му е и проба за наркотични вещества, която е била отрицателна. Взети са му и кръвни проби за изследване”. Това заяви по НОВА ТВ главен инспектор Марио Киричков от сектор “Криминална полиция”, СДВР.  По думите му с шофьора в колата е пътувала и жена. “Експертизи предстои да установят скоростта, с която се е движил автомобилът. От видяното на място обаче можем да заключим, че управлението на колата е било по-скоро неадекватно”, подчерта Киричков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране