17.03.2023 | 13:51
Пловдивчанин изгони гаджето си заради лоша хигиена, воняла като крава
Когато делото за развод започнало, мъжът огласил своите неволи, а съдията имал достатъчно добро обоняние, за да вземе решението за броени минути
Снимката е илюстративна

Ежегодно двойките доказват колко тънка е всъщност границата между любовта и омразата. На всеки два брака в града се случва по един развод. Зад сухата статистика обаче се крият и много куриози. Примерите са много.

Ср​ед най-фрапиращите случаи е как пловдивчанин поискал да се разведе с жена си, защото тя отказвала да се къпе. По време на съжителството им той многократно опитал да й намекне деликатно, че излъчва силна и неприятна миризма и трябва да използва банята. Явно намеците му не са се увенчали с успех и той подал молба за развод. Още п​о-интересн​а била ситуацията ​в съда. Жената чакала отвън, а минаващи адвокати и магистрати се споглеждали, опитвайки се да разберат защо „вони като в краварник“, съобщава „Марица“.

Когато делото започнало, мъжът огласил своите неволи, а съдията имал достатъчно добро обоняние, за да вземе решението за броени минути. Следващото заседание обаче закъсняло поради удължено време за проветряване. Пр​и друг куриозен случай главната героиня е булка, която чакала най-щастливото събитие в живота си месеци наред.

Точно в деня на сватбата обаче паднал дъжд и задухал силен вятър. Лошите атмосферни условия съсипали грима и прическата на младоженката. Разочарована от външния си вид, булката решила да отмени сватбата. Това хвърлило в ужас родителите й заради конфуза с дошлите гости. В крайна сметка, една от служителките на ОП „Радостни обреди“ взела нещата в свои ръце и успяла да успокои булката да се наслади на момента с усмивка.

Други младоженци си пожелали изнесен ритуал. В уговорения час обаче мъжът дошъл силно почерпен. Заради големите емоции прекалил с чашката. Със сигурност обаче не е объркал името на булката, тъй като бракът бил успешно сключен. Като космополитен град, в Пловдив все по-често под венчило минават и чужденци. В повечето случаи те не разбират какво се случва, нито пък схващат речите на официалните лица. Усмихва се, кима и тук-там някой му превежда, каквото е дочул. Когато обаче дойде моментът на заветното „Да!“, при въпрос: „Взимате ли тази жена за своя законна съпруга?“, младоженецът мълчи или пък се усмихва.

При подобни ситуации обикновено булката сръчква силно любимия си и му дава знак, че трябва да се съгласи. В един от случаите обаче сръчкването било толкова силно, че младоженецът подвил колене и се свлякъл на пода. Сред интересните персонажи на сватбените ритуали са свекървите. Те не са свикнали друг да контролира нещата и често опитват да командват и нареждат на служителите на ОП „Радостни обреди“ какво и как да правят.

Една майка на младоженец обаче станала за смях заради питата, която трябвало да разчупи, после да потопи в мед и накрая да захрани булката. Възрастната жена обаче нарамила питата и седнала на масата да похапне. При една от сватбите в Пловдив пък се наложило да бъде извикана линейка. Причината – бащата на булката се развълнувал дотолкова, че припаднал на ритуала. Лекарите пристигнали светкавично и свестили човека, който след това имал възможност да се наслади на церемонията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране