28.04.2015 | 11:16
По казуса Христо Бисеров се имитира действие
Трябва да се направи проверка на управителя на БНБ Иван Искров и на прокурори на ключови позиции, призова Осман Октай
Осман Октай

Това, което се случва с казуса „Христо Бисеров“, е имитация на действие. Запорирането на имуществото му заради неплатени данъци е отклонение от действителната ситуация. Така няма да потърсим отговорност на хората, които провалиха прехода. Това заяви бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай в ефира на ТВ7.

Софийски градски съд запорира имуществото на бившия председател на Народното събрание и доведения му син Ивайло Главников. Общата стойност е 1,55 млн. лв, като от тях 1,3 млн са на Бисеров. Запорът обаче не е заради произхода на парите и има ли някаква корупция, а заради това, че не са декларирани.

„Ако тръгнем по този път – да се търси декларираното, а не дали става дума за корупция, няма да остане нито един политик и човек на отговорен пост в държавата. Трябва да се направи проверка на управителя на БНБ Иван Искров и на прокурори на ключови позиции. И този казус ще приключи като всички други в България, защото няма воля за противодействие на това, което се случва в страната”, смята Октай.

„Причината напоследък отново да се случват гръмки акции е натискът от страна на Европейския съюз и особено по-бързият напредък, който Румъния отбелязва. Това изнервя нашите политически играчи и съдебни власти, защото 25 години нищо не се направи, а сега трябва да се покаже нещо.” завърши анализаторът

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране