25.12.2023 | 10:52
Почина гръцкият певец Василис Карас
Коронавирус и инсулт довели до кончината на 70-годишния легендарен изпълнител

На 70-годишна възраст, в навечерието на Коледа, си отиде легендарният гръцки певец Василис Карас, оставяйки семейството си, музикалния свят и своите фенове в траур, съобщи Euronews Bulgaria.

Според информация на Protothema изпълнителят на Fenomeno напоследък е страдал от здравословни проблеми. През последните дни певецът бил хоспитализиран с коронавирус в интензивното отделение на болница в Солун, което допълнително влошило състоянието му. Той издъхва в 17.00 часа в неделя следобед от инсулт.

Василис Карас е роден в Кокинохори, Кавала, а на 10-годишна възраст заминава със семейството си за Солун.

През 1969 г., на 16-годишна възраст, той прави първата си музикална изява в нощен клуб Prosfygas в Евосмос, Солун. Паралелно с това работи като автомонтьор – втората му голяма любов след пеенето са колите.

Професионалната си кариера започва в Солун. Записите му бързо стават златни и платинени, а най-големият му комерсиален успех е Με έχεις κάνει αλήτη, продаден в повече от 180 000 копия. Певецът е сред най-обичаните фолклорни изпълнители в Гърция. У нас Карас е най-добре познат с хита си Fenomeno.

Смъртта на Карас бе потвърдена и от официалната страница на Асоциацията на приятелите на Василис Карас във Фейсбук, като профилната снимка бе сменена и в знак на траур бе поставена черна лента.

През март 2022 г., по време на представлението си в Ираклион, Крит, Василис Карас се почувства много зле и беше откаран в болница, припомнят гръцки медии.

Певецът, който се бореше с хронични заболявания, беше изписан ден по-късно и замина за Солун, за да се срещне с лекаря си, който следи здравето му през последните няколко години.

Различни публикации през предходните месеци съобщаваха за влошаване на здравословното му състояние. Няколко месеца по-късно, по-точно в края на миналия октомври, той претърпя и операция.

Малко по-късно обаче изпълнителят се разболя от коронавирус, което, в съчетание с вече тежката му здравна история, доведе до множество усложнения, които отслабиха тялото му.

През кариерата си Василис Карас има издадени над 40 албума, прпомни Nova. Не престава да създава песни, а повечето от тях се превръщат в хитове. Изнасял е концерти в различни краища на света – Северна Америка, Европа, Азия, Австралия. Неведнъж е пълнил и зали в България и е споделял, че обича да идва у нас.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране