25.07.2015 | 22:22
Почина оператор на култови български сериали
Григор Кумитски си отиде, докато спасява давещо се момиче

Внезапно почина операторът на сериалите „Фамилията“ и „Революция Z“ Григор Кумитски, съобщи във Фейсбук Ники Илиев. „Сбогом, Гриша. Много ни липваш, приятелю. Ще останеш винаги в сърцата ни“, написа режисьорът и актьор. По информация на близките му той е загинал, докато е спасявал давещо се момиче в морето край Варна.

„Не зная как се изпращат съобщения на небето, за това се извинявам на всички, които ще се възмутят, че пиша тук. Пиша ти, за да ти кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ! Благодаря, че избра точно мен да бъда майка на сина ти, благодаря, че ме научи на всичко, което зная и че ме направи такава каквато съм. Зная, че най-голямата ти мечта е аз и Матю да бъдем щастливи и сега искам да ти обещая, че ще направя всичко, това да е така. Ще го водя на летището с часове да гледаме самолетите, ще отговарям на три въпроса всяка вечер плюс приказка за Буба Лази, ще го мия в морето, когато е целият в сладолед, ще му покажа големият свят плюс няколко планети, но единственото нещо, което няма да направя е да позволя да те забрави. Незная друго дете да обича толкова баща си. Вашата връзка е феномен за мен. Сега ти ми обещай нещо! Обещай ми да му сбъдваш поне по едно желание на ден и винаги да го пазиш! Липсваш ни, тате!“, написа и партньорката на Кумитски Миглена Димова.

Григор Кумитски е роден на 21 март 1979 г. в град София. Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ – специалност „Филмово и телевизионно операторство“ (магистърска степен).

Оператор на филмите „Чужденецът“ (2012), „Стоичков“ (2012), „Живи легенди“ (2014), както и на сериалите „Фамилията“, „Кантора Митрани“, „Домашен арест“, „Забранена любов“, „Революция Z“. През 2012 г. печели наградата на професионалната гилдия на фестивала „Медиамикс“ – „Златна корона“ за най-добър оператор от сериала „Кантора Митрани“. 2014г. на филмовият фестивал в Монако взима приза за най-добър оператор с филма „Живи легенди“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране