18.08.2023 | 12:24
Покъртителната истина погрома над палатките около Паметника на Съветската армия
Грозната сцена се е разиграла пред очите на МВР и ако има един-двама задържани то те вече са освободени, защото се ползват с покровителството на ДЪРЖАВАТА

Случилото се снощи около паметника на Съветската армия в София е неизменна част от провежданата държавна политика.  Група „бранници“, представящи се за привърженици на столичен футболен клуб, са нападнали няколко жени и младежи, които протестират против демонтажа на паметник в София. Изстреляни са ракети и димки!

„Ратниците“, естествено, са целите татуирани в свастики и друга нацистка символика – горди поборници за „българщината“. Явно това сега започва да става модерно и развяването на символите на Третия райх вече не буди ни най-малко възмущение у „демократичната“ либерал-джендеристка общност у нас.

А не буди, защото тези посредствени и полуграмотни хорица нямат и най-малка представа какво би се случило с тях, ако не беше победила Червената армия, а Вермахта. Мнозина днес нямаше дори да имат имена, а номера!

Всичко това среща одобрение и възхита у някои медии, общественици и политици!

Разбира се, грозната сцена се е разиграла пред очите на МВР и ако има един-двама задържани то те вече са освободени, защото се ползват с покровителството на ДЪРЖАВАТА. Този паметник е символ на края на най-срамния период от нашата история – участието на Царство България в Тристранния пакт и всички произтичащи от това вътрешно-политически турболенции, свързани с „транспонирането“ на нацисткото законодателство у нас. Действащият тогава Закон за защита на нацията регламентира позорната и престъпна дейност на Комисарството по еврейските въпроси, което организира съвместно с тогавашното МВР депортирането на 11 343 български евреи от окупираните територии Македония, Беломорието и Пирот. Нито един не се завръща…

Хиляди наши сънародници от еврейски произход в пределите на Царството са били малтретирани и лишени от каквито и да било граждански права – само заради етноса им. Действали са наредбите за задължителната жълта звезда, пришита на ревера. В София е имало булеварди и улици, кръстени на „великите“, според тогавашния политически елит, Адолф Хитлер и Бенито Мусолини. Това са все факти – мога да продължа с много други, но няма нужда и това е достатъчно.

И днес 78 години по-късно една малка група хора, вдъхновени от своите външни куратори и други неотговорни и отговорни фактори, се опитват да върнат една отречена от историята, цивилизацията и народите в Европа и света идеология на бял кон.

И то само защото тя обслужва една моментна конюктура, свързана с налаганата пещерна русофобия, за която никой не е в състояние да даде смислено обяснение – никой.

Използваните клишета и етикети за „руска заплаха“, „руско влияние“ и путинофилия са абсолютно изпразнени от фактическо съдържание. Досега нито веднъж официален руски представител не е отправял директни заплахи към България, напротив изказванията на официална Москва винаги са подчертавали добронамереността на руската държава към българския народ. Това не са просто твърдения – всеки може да провери сам в информационния поток.

Ето в това се състои украинизацията – налагане на една човеконенавистническа идеология, и то силово, която днес се възприема от малцина, но ако се продължи в същия „бодряшки“ дух, прегръщането й ще се превърне постепенно в условие за воденето на нормален социален и икономически живот, защото това вече е държавна политика – натам сме се запътили, обратно в 1941 година!

Демонтирането на Паметника на Трети украински фронт, в рамките на който се сражава и 130 000-ната Първа българска армия, ще бъде едно позорно петно, което шепа фарисеи и индоктринирани фанатици ще залепят върху България и това ще има дългосрочни негативни последици за страната и народа ни.

Този паметник няма нищо общо с Владимир Путин – той е част от един от най-срамните и кървави периоди в историята на човечеството и е там, за да се помни.

А това, че днешната българска държава използва паралелни организации със съмнителен морал и ценности, чрез които силово да постига определени мерзки цели, е меко казано тревожно.

Това е УКРАИНИЗАЦИЯТА, за която отдавна говоря – моделът е идентичен, какъвто бе приложен в онази изстрадала страна през 2013-14 година. За постигането на целите биват подбирани най-жалки и долни нищожества, които да бъдат поставени начело на държавата ни, защото чисто и просто никой нормален човек, запазил елементарно достойнство, морал и благоприличие, не би се съгласил да върши всичко това.

А е така, защото авторите и кураторите тук и в Украйна са едни и същи.

Много интересно, защо великобългарските евроатлантически активисти искат демонтаж на монумента, а не да бъде преименуван на Паметник на първа българска армия, командвана от генерал Владимир Стойчев и на загиналите във Втората световна война български войници? Могат ли да отговорят на този въпрос? Има ли журналисти, които да им го зададат?

Оговорът е много прост – тези не искат да остане ПАМЕТ и затова е всичко, а полезните идиоти пригласят и се мислят за модерни и прогресивни. Днес е този паметник, утре Шипка и така, докато не остане абсолютно нищо от колективната ни памет и не се превърнем в жалка космополитна, мултикултурна безумна тълпа от индоктринирани полуидиоти, които искрено вярват, че доматите растат в супермаркета.

Страхил Ангелов

1 коментар

  1. nane каза:

    Браво г-н Ангелов!Много точен анализ на случващото се.Започна се със спирането на всички руски медии сега е ред на паметниците утре не се знае може да се върнат и жълтите звезди.Фашизма не си е отишъл.Остава ни да се оповаваме на Бог но и той вече е много високо от нас.Жалко много жалко че по този варварски начин погубваме историята си.Народ без минало няма бъдеще!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране