29.11.2023 | 9:35
Потресаваща изповед на мъж, пребит погрешка от полицаите на кървавия протест
Бяха се наредили в кръг, за да не се вижда от журналисти как ме бият, споделя Стефан Шикеров

Ще си търся правата, защото не може да ме бият без причина и да ме обвиняват, че съм бил подпалил полицейски бус. Това каза пред бТВ 29-годишният Стефан Шикеров, който вчера бе освободен, но бе решено да му бъде поставена гривна за проследяване.

Той сподели, че все още е без такова устройство.

Мъжът разказа как са го арестували по време на протеста срещу БФС в София. „Обясних им, че търся подарък за съпругата ми. Смееха ми се и си мислеха, че ги лъжа“, добавя той.

Преди 2 дни станах баща и то в ареста, споделя Стефан. От вчера той е под домашен арест. Казва, че след зверския побой е с разкъсан мускул в областта на таза.

„На 16 ноември моята съпруга има рожден ден. Реших да изляза, за да я изненадам, но попаднах в тълпа протестиращи, откъдето преминах. Обадих се на съпругата ми, за да я питам откъде да мина, за да стигна до станция на метрото. Видях тогава група полицаи. Изчаках сигнал, за да премина. Единият служител посочи да минаваме, но после ме спря и поиска документ за самоличност. Бутна ме при други младежи и започнаха зверски побой“, разказва младият мъж.

„Поне 6-7 души ме удряха с каквото им падне. Бяха се наредили в кръг, за да не се вижда от журналисти как ме бият“, добавя той.

„Категорично не съм участвал в палеж. Има камери навсякъде. Това може да се установи много лесно“, изтъкна потърпевшият.

„Станала е грешка, объркали са ме“, подчерта той.

„Не мога да разпозная тези, които ме биеха, защото им се виждаха само очите. Ще си търся правата. Не може да ме пребият и да ме обвиняват за нещо, което не съм извършил“, каза още Стефан Шикеров.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране