27.10.2023 | 12:23
ПП-ДБ фалшифицират изборите? Зам.-министър Михаил Стойнев е копирал кода на машините!
От ИТН искат ареста му. Костадин Костадинов настоява за оставка на правителството

Арест за зам.- министъра на електронното управление Михаил Стойнев поискаха от ИТН. Според тях той е извършил престъпление – при представянето на кода за машините онзи ден той копирал кода. Информацията дошла от доклад на ДАНС представен на председателския съвет в парламента днес. Има запис и от камерите как той извършва това. Това се е случило на 25 октомври. БСП и ПП-ДБ не са били на председателския съвет.

Според ИТН това доказва, че ПП вече са фалшифицирали избори и затова оризоваха да не се гласува на машини.

Зам.-министърът на електронното управление Михаил Стойнев е свалил кодовете за машините на флашка. Това е записано от камери и фигурира в доклад на ДАНС. За това алармира пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов.

„На извънреден председателски съвет преди малко председателят на парламента ни прочете този доклад. Зам.-министърът е заснет от камерите как сваля кодовете на машините на флашка. Това е нарушение на закона“, каза още той. На председателския съвет са участвали представители на всички парламентарни групи без ПП – ДБ.

По думите му този зам.-министър всеки момент трябва да бъде арестуван.  „Софтуерът се контролира с два кода. В момента ПП – ДБ имат и двата кода и могат да манипулират софтуера“, предупреди Йорданов.

„За арест са Кирил Петков и Асен Василев, които най-вероятно са знаели за това нещо и са правили същото, когато бяха министри“, отсече председателят на парламентарната група на ИТН.

„ПП-ДБ фалшифицират изборите, крадат машини. Има запис от охранителни камери. Има доклад на ДАНС, изпратен до Народното събрание, президента и Министерския съвет“, повтори Йорданов.

ИТН настояват да се отмени машинното гласуване и искат външния министър Мария Габриел да дойде в парламента. „Софтуерът се манипулира с 2 кода и този зам.-министър има и двата кода и може да се манипулира машинният вот“, каза Тошко Йорданов.

Същата информация съобщи и лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране