13.10.2023 | 18:38
„Пребитата“ съпруга на прокурора от Перник: Не помня, може да съм паднала и сама
Има драскотини и по тялото на прокурора, но тепърва ще се установи дали са били причинени при нападение или при отбрана, съобщиха от Софийската градска прокуратура.

Пребитата от мъжа си съпруга на пернишкия прокурор заяви, че става дума за нормален битов конфликт. Това стана ясно от брифинг на Софийската градска прокуратура по случая със задържания за побой Бисер Михайлов, на когото вече е повдигнато обвинение.

От прокуратурата информират, че жената казва, че няма спомен какво точно се е случило, че ѝ и се губят моменти и не може да възпроизведе какво е било нападението, предаде БНТ.

Биляна Михайлова не си спомняла дали сама не е паднала. Има драскотини и по тялото на прокурора, но тепърва ще се установи дали са били причинени при нападение или при отбрана, съобщиха от Софийската градска прокуратура.

Нейната версия е, че е имало спокойна атмосфера, след което са влезли във вербален конфликт, който прераснал във физически. По време на разправията те били сами в стаята, а сигналът е подаден от дъщеря им, която видяла майка си в безсъзнание на пода.

Малко преди 1 ч. тази нощ в Софийската градска прокуратура е получен сигнал за скандал в дома на прокурора. На място пристигнал дежурен следовател и е направил оглед. Жената е откарана в болница, придружена от дъщеря си, която подала сигнала до тел 112, след като видяла майката си да лежи на пода.

„Разпитани са свидетели, като също така е направено освидетелстване на лицата, които са замесени в този конфликт. Докладвани са материалите, които са събрани като доказателства на наблюдаващ прокурор, който е извършил преценка, че са налице достатъчно основания да се смята, че прокурор от Окръжна прокуратура в Перник е извършил средна телесна повреда в условията на домашно насилие. Поради тази причина е привлечен към наказателна отговорност“, обясни Христо Кръстев – говорител на Софийска градска прокуратура.

Той допълни, че в част от свидетелските показания се твърди, че има изпадане в безсъзнание. Поради тази причина е назначена съдебно медицинска експертиза, която трябва да отговори на въпроса какви са причинените телесни увреждания и дали се касае за средна, лека или множество телесни повреди.

По всяка вероятност СГП ще направи предложение пернишкият прокурор да бъде отстранен от длъжност. За момента той е задържан до 72 ч.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране