14.05.2024 | 13:31
Прецедент! Действащ евродепутат е в списъка с длъжници на НАП!
Новата депесарка дължи на хазната 69 000 лв.

Действащ евродепутат е в списъка с длъжници на НАП!

Елена Йончева,която от 7 май 2024 г. независим член на Европарламента, избрана през 2019 с листата на БСП, а сега кандидат за евродепутат в листата на ДПС – два дни по-рано, на 5 май 2024 е включена в списъците с големи длъжници на НАП.

През април Йончева окончателно загуби дело срещу ревизионен акт на НАП за 58 хиляди лв. дължими данъци. Сумата с лихвите вече надхвърля 69 хиляди лв.

Делото за пране на пари срещи Йончева също не е прекратено. Така тя има двойна мотивация да приеме предложението на санкционирания за корупция Делян Пеевски – предложение, на което не се отказва.

Все пак с евродепутатска заплата по-лесно се изплаща дълг към НАП, отколкото ако си на трудовата борса.

Ако бъде избрана за член на Европейския парламент от листата на ДПС, Елена Йончева отново ще получи имунитет на европейски депутат и така делото срещу нея за пране на пари ще остане спряно, каквото е в момента. Макар и последната сесия на ЕП да беше в края на април, Йончева има имунитет до 2 юли. Това е така, защото по закон 5-годишният срок, за който се избират членовете на Европейския парламент, започва да тече от първото заседание след изборите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране