07.05.2022 | 11:04
Превозвачите: Кирил Петков ни говореше колко торти е произвела съпругата му
Представителите на бранша очакват извинение от премиера

Не знам кой кой е направил записа от срещата ни с Кирил Петков, но му благодаря. Всички лъжи, които бяха изречени в предните дни – как ние сме провокирали премиера и как сме се държали по непристоен начин, станаха ясни. Докато бяхме там, имаше видеозапис от представители на МС. Няма какво да крием. Аз от 2 дни обяснявам, че тези хора не знаят какво е протокол. Когато искате да правите затворена среща, не записвате самите вие. Не мога да кажа дали този запис не е изтекъл от там. Извинявайте, но ние не сме били на тайна среща. Не сме поискали нищо незаконно, че да бъде тайна за обществото. Това заяви пред Нова телевизия Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи. Тя допълни, че от МС не отричат това, което се е случило.

Припомняме, че срещата между премиера Кирил Петков и транспортните фирми приключи със скандал. Превозвачите твърдят, че по време на дискусията министър-председателят се отклонил от същинската тема и им говорил за инвалидите в МВР, за пенсионерите в Министерството на отбраната и заплахата от служебен кабинет. След като те са го помолили да преминат към конструктивен разговор, Петков им е заявил, че в залата на МС той определя правилата и ако не им харесва – да си ходят, като им е показал вратата. Вчера беше разпространен и аудиозапис от срещата, който потвърждава думите им.

„Съвсем възпитано помолих премиера да продължим конструктивно разговора, след като се бяхме отдалечили от темата. Не сме отишли там, за да слушаме колко торти е произвела съпругата му. Така започна разговорът ни. Това нормално ли е? Говореше се на различни теми, но не и по тази, за която бяхме отишли. Проявихме търпение. След моята молба той избухна. Не мога да приема, че на една среща, която е направена под формата на диалог, трябва да има само монолог. Най-абсурдното в случая е, че част от коалиционното споразумение включва финансиране на нерентабилните автобусни линии. В момента трябва да протестираме, за да може правителството да изпълни собственото си коалиционно споразумение”, коментира Милтенова.

По думите й от срещата не е имало никакъв ефект и не е било чуто нито едно конструктивно решение. Според нея фокусът на протеста е изместен.

„Няма европейска държава, в която второстепенната пътна мрежа да се заплаща. Парите от тол таксите ги няма. Основното ни искане в момента е свързано с високите цени на горивата. Искаме те да бъдат регулирани посредством намаляване на акциза и махане на биодобавката”, каза още тя.

По думите й от бранша са отворени за диалог, но държат оттук нататък срещите да се провеждат в присъствието на медиите. Според нея е редно премиерът да поднесе извинение на превозвачите.

От МС заявиха, че срещата не е била записвана, а са правени само протоколни кадри.

1 коментар

  1. Петя каза:

    Кикито сладкаря и сладкарката,заедно с всички от Осрайна да заминават набързо.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране