07.11.2016 | 9:57
При 66% обработени протоколи: Радев получава 25,66%, Цачева – 22,02%
Квадратчето „Не подкрепям никого” събира доста висок вот – 5.8%

При 66% обработени протоколи ген. Румен Радев получава 25,66%, а Цецка Цачева – 22,02%. Това съобщиха от ЦИК на базата на данните от Районните избирателни комисии (РИК) към 7:40 часа.  Според тези резултати за Красимир Каракачанов са гласували 15.1%.

Следват Веселин Марешки с 10,74% и Трайчо Трайков с 6,14%, уточни говорителят на ЦИК Камелия Нейкова.

Избирателната активност на изборите за президент е 54,51%. На референдума са обработени около 65% от протоколите. В гласуването са участвали над 2 млн. избиратели, но още не е включено гласуването извън страната, уточняват от ЦИК.

Впечатление прави, че квадратчето „Не подкрепям никого” събира доста висок вот – 5.8%.

Централната избирателна комисия (ЦИК) е готова да приеме изборните книжа, които се очаква да пристигнат всеки момент. Докато това не се случи не може да се говори за официални резултати от изборите.

Единствените официални данни са за избирателната активност, която към 17 часа вчера. 44.83% от имащите право на глас са гласували за президент, а 39.15% – на референдума.

Според ЦИК изборният ден е бил безинтересен и леко скучен. Проблем са създали единствено големите опашки пред избирателните секции.

Постъпилите сигнали за нарушения по време на изборите са около 200, но нито един не е за продажба на гласове. Най-много са сигналите от Турция, като те са били основно, че се говори на турски език и че декларации се попълват от трети лица.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране