09.10.2023 | 20:14
Простреляха най-известния израелски футболист, трима убити в дома му
Йоси Бенаюн е оцелял след изключителна семейна драма покрай войната, която се разразява на ивицата Газа

Семейството на Йоси Бенаюн, който е най-известният израелски футболист в историята и бивша звезда на английския гранд Ливърпул, е било нападнато в дома им в кибуца Бари (кибуц е селскостопанска комуна в Израел, с общо имущество и равенство в труда и потреблението), пише израелската медия ynet.co.il.

Става въпрос за сестра му Ройтал и нейното семейство. Самият бивш играч дори е изгубил връзка с тях през уикенда.

Шарън Шабо, мъж на Ройтал, излязъл сутринта да кара колело. На връщане към дома му, на входа на кибуца, терористи стреляли по него. Той бил прострелян в ръката, скочил от колелото си, избягал и се крил в близката нива до ранния следобед.

В самия кибуц терористите се опитали да проникнат в семейната къща, където Ройтал е била заедно с четири от децата си. Едното от тях е било 20-годишният Шакед, войник в 50-ия батальон на „Голани“ (израелска пехотна бригада, известна още и като Бригада № 1. Тя е сред най-отличилите се подразделения на Израелските отбранителни сили. Сформирана е на 28-и февруари 1948 г. Неин символ е маслиново дърво на жълт фон. Цветовете жълто и зелено символизират цветовете на полята на Голанските възвишения, където бригадата е стационирана след нейното основаване). Той наскоро завършил офицерски курс.

По време на опита за кражба Ройтал и децата й се скрили в малък склад на горния етаж.

„Йоси, спаси ни, имаме терористи в хола, моля те, спаси ни“, пише Шакед до Бенаюн през тези часове.

Около 15:00 следобед, когато Бенаюн вече е изгубил връзка с племенника си, тримата терористи идентифицирали в къщата на семейството му скривалището, където се криела Ройтал и децата й.

Тогава Шакед решава сам да се справи с терористите и ги прострелва смъртоносно.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране