02.05.2015 | 18:28
Простреляха сина на Киро Японеца
Януш е настанен във ВМА, баща му твърди, че изстрелите са били за него

Простреляха един от синовете на Кирил Киров-Японеца. Покушението е станалo около 17:15 пред дома му в столичния квартал “Факултета”.

Според Кирил Киров атентатът е бил насочен срещу него. Синът му Януш е настанен във Военно-медицинска академия (ВМА), съобщи TV7.

От МВР заявиха, че все още не потвърждават информацията. От там уточняват само, че към 16 ч. е възникнал скандал между жители на квартал “Факултета” и е изпратена полиция на място.

Кой е Киро Японеца?

До преди няколко години Кирил Кирилов бе спряган за наркобос, но това така и не бе доказано. През 2001 г. бе обвинен за незаконно притежание на оръжие, след като при зрелищна акция на барети той и 12 негови приближени бяха арестувани в луксозната му къща в ромския квартал Факултета. По-късно обаче той бе оправдан на всички инстанции.

Три години по-късно срещу Киро Японеца бе образувано и дело за укриване на данъци и пране на пари, след като данъчните му  съставиха акт за 400 хил. лева, но пак не бе осъден.
Кирилов има легален бизнес с имоти и строителство.

Междувременно той оцеля в два атентата. На 12 юни 2003 г. мотористи стреляха по мерцедеса му в кв. “Красна поляна” в София, но той се отърва само с лека рана в рамото. На 9 април 2005 г. бе прострелян в главата срещу строяща се негова сграда на бул. “Васил Левски”. Като по чудо, той оживя след три операции и дълъг период в инвалидна количка.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране