25.02.2016 | 20:42
Проверете кода, ако си купите „Марс“ в България
Агенцията по храните публикува партидите, които се изтеглят от пазара в 55 страни

Преди два дни производителят на Марс (Mars®), Сникърс (Snickers®), Милки Уей (Milky Way®), Селебрейшънс (Celebrations®) и Мини Микс (Mini Mix®) съобщи, че изтегля от търговската мрежа на 55 страни шоколадовите десерти от няколко партиди.Те са произведени в Холандия. Причината е, че германка откри в един десерт половин сантиметрово парченце пластмаса.

По този повод българската Агенция по безопасност на храните съобщи, че у нас няма данни да има десерти от съмнителните партиди, но за всеки случай дава следните съвети на потребителите:
„Към момента няма данни партиди от произведените в Холандия шоколадови десерти с наличие на пластмасови парчета да са дистрибутирани на българския пазар. В нотификацията, получена чрез Системата за предупреждение за опасни храни и фуражи (RASFF), България не е посочена, като страна в която са дистрибутирани от неотговарящите партиди.

С оглед на свободното движение на стоки в Европейския съюз, Българска агенция по безопасност на храните превантивно извършва проверки в търговската мрежа за наличие на опасните изделия. Съветваме търговците и потребителите да обръщат внимание на произхода на закупените от тях шоколадови изделия с марките Марс (Mars®), Сникърс (Snickers®), Милки Уей (Milky Way®), Селебрейшънс (Celebrations®) и Мини Микс (Mini Mix®). Ако стоката е с произход Холандия, те трябва да обърнат внимание на първите цифри на баркода и срокa на годност. В приложената таблица може да се запознаете с данните на засегнатите партиди.“

Тук е таблицата с номерата на партидите:
http://www.babh.government.bg/bg/Object/news/view/1639/%D0%91%D0%90%D0%91%D0%A5%20%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5%EF%BF%BD

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране