22.04.2024 | 21:55
Пунта Лена борба с корупцията! (документи)
Атанас Чобанов призна, че той е съставил списъка с 20 "криминални" лица на Прехода за разследване, а не Google
Помните ли как Кирил Петков се замъкна при Гешев със списък с 20 „криминални“ лица на Прехода за разследване? И как Лена Бориславова след това каза, че списъкът бил от Google.
Е, не, аз бях Google.
По изрична молба на Лена Бориславова, изпратена от официален правителствен адрес, аз съставих и пратих списък с нашите разследвания за корупция, конфликти на интереси и организирана престъпност. Защо аз ли? Защото съм разследващ журналист с добро име, сигурно. Защото малко по-рано бях получил предупреждение от посолството на САЩ, че ще ме трепят. А разни ДАНС-МАНС не стават. Никой не иска да ги трепе за борба с корупцията.
Няколко дни по-късно Кирил Петков занесе списъка на Гешев. Ей така както си беше. Поне да беше изискал справки за разработките от ДАНС и МВР, каквито със сигурност има. После Гешев му показа среден пръст, а Бориславова каза, че списъкът бил от Google.
И тези същите се прегърнаха с Борисов и Пеевски, а днес пак Ви искат гласовете, за да се борят с корупцията и задкулисието. Да си ги търсят от Google. Моя глас го загубиха!
Списъка:
Булгартабак и Пеевски: Кой е реалният собственик на Булгартабак? Има ли скрити бенефициери в приватизацията на холдинга? Контрабандата на цигари от Булгартабак за Близкия изток е описана в доклад на турската служба KOM за финансиране на терористични организации и е пратен в Интерпол. Има и доклад на друга западна служба за ролята на Пеевски и Доган.
Авиора и Пеевски: Банковите трансакции на фирмата на адвоката на Пеевски Сашо Ангелов разкриват огромни парични потоци от самия Пеевски и от Булгартабак. С какъв произход са те?
Пеевски и Пандора: Досиетата “Пандора” разкриват три офшорки контролирани от Делян Пеевски, които той не е декларирал
Пеевски има residence permit в ОАЕ: Постоянно пребиваващ в ОАЕ няма право да се явява на европейските избори. Пеевски е подал декларации с невярно съдържание.
Барселонагейт: Къща и бутик в Барселона са на името на дама, която е емоционално свързана с Бойко Борисов и се твърди, че има дете от него. Финансирането на бутика идва от лица, които са приближени на Борисов през офшорни фирми. Фирмата с бутика се контролира от лица свързани с групировката СИК и ГЕРБ.
Източването на ПИБ: Собствениците на ПИБ Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев са раздали над 1 милиард лв. кредити на свързани с тях офшорки, разкриват Досиетата “Пандора”. Заради капиталовата дупка банката беше спасена с държавни пари.
ДжиПи Гейт: Валентин Златев и Христофор Аманатидис – Таки, Фирми, свързани с Джи Пи Груп раздават подкупи и манипулират процедури по ЗОП за стотици милиони.
Ковачки: Източване на топлофикациите и луксозна вила на Лазурния бряг
Ковачки: Всички свързани с него бизнеси са оформени на подставени лица. Те са декларирани като действителни собственици в Търговския регистър, което е подигравка със ЗМИП.
Осемте джуджета: Жената на Петьо Еврото забогатява с имоти в България и Гърция /също и разработките на АКФ/
Измамата One Coin: Ружа Игнатова, Христофор Аманатидис – Таки. В България няма разследване, а схемата One Coin продължава да действа.
Превод на статията от “Зюддойче Цайтунг” от събота, 27 септември 2020 г.
Танкерът БАДР: Евродепутатът Емил Радев искал от либийците 4,5 милиона евро рекет за освобождаването на танкера БАДР.
Офшорките на Младен Михалев – Маджо: Панамските документи разкриват собствеността на офшорки, чрез които е извършена крупна банкова измама.
Иван Мирински: жената на свързания с Пеевски бизнесмен пазарува имоти за милиони в Гърция с пари с неясен произход.
Стоян Мавродиев: бившия шеф на ББР, близък до Пеевски, пазарува имоти за милиони в Гърция
Горанов: Луксозен апартамент и вила са предоставени за ползване на Владислав Горанов от неговия кръстник Сариев. Синът на кръстника става експерт в министерството на Горанов.
Инвестбанк и адв. Цветан Цанев: Изпирането на парите на венецуелския диктатор Мадуро през Инвестбанк беше разрито от американския и британския посланици. Делото е на трупчета.
ТИМ: Разследването OpenLux разкрива източване на Химимпорт и данъчни врътки през фирма на Иво Каменов и Марин Митев в Люксембург, която не е декларирана съгласно ЗМИП.
Недосегаемите: Иван Гешев е сключил споразумение с престъпна група за източване на ДДС, с което е извършено престъпление срещу правосъдието.
ЖосиГейт: Иван Гешев приел подкуп от бизнесмен, за да навреди на съдружника му.

3 коментара

  1. Ей така кат стане каза:

    Абе Чобанов много хубаво пише за едни, ма за други – йок…примерно Прокопиев, ма той си му плаща де 😉

  2. Константинов каза:

    разследващ журналист бил с добро име – ей са

  3. Смях каза:

    разследващ журналист с добро име – хахаха чекИ, чекИ малко

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране