07.05.2018 | 18:17
Путин: Историята няма да ми прости, ако изоставя Русия

Мой дълг и смисъл на живота ми е да работя за бъдещето и настоящето на Русия. Историята не прощава изоставането и изоставянето. Това заяви руският президент Владимир Путин в речта си след церемонията, на която положи клетва за четвърти път като държавен глава на Руската Федерация. Путин встъпи в длъжност за нов шестгодишен мандат. Зрелищната церемония започна в Големия дворец в Кремъл точно в 12.00 часа българско време.

Путин се закле, след което председателят на Конституционния съд Валерий Зоркин му връчи символите на държавната власт и обяви встъпването му в длъжност. „Русия е за народа“ ще бъде ключов елемент в управлението ми, обеща още Путин, цитиран от ТАСС. По думите му Русия трябва да бъде съвременна и динамична, смело да приема предизвикателствата на времето, защото историята не прощава изоставането. Русия, подчерта президентът, се нуждае от пробиви във всички сфери на живота.

Държавният глава е убеден, че подобни понятия като репутация, чест, отзивчивост и откритост трябва да са норма в живота за представителите на всички равнища на властта.
Русия трябва да върви рамо до рамо с глобалните промени и да остава открита към диалог, допълни Владимир Путин.
Научихме се да отстояваме своите интереси, възродихме гордостта към отечеството, към нашите традиционни ценности. Опитът показва, че и днес трябва да се грижим за постигнатото и на тази основа да се движим само напред, призова новият стар президент на Русия. В деня след като спечели поредните президентски избори, Путин обяви, че в този си мандат ще се съсредоточи към повишаване на жизнения стандарт на руснаците и подобряване като цяло на всички сфери на живот в държавата.

1 коментар

  1. Plame каза:

    A na shte q prodadoha za dva srebarnika

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране