19.09.2023 | 12:05
Пясъчният часовник на Ахмед Доган бави нов мандат на Хасан Азис
По-рано дългогодишният кмет в община Руен отпадна в спиритичния изпитен сеанс на ДПС

Хасан Азис все още не е одобрен за пореден мандат в Кърджали, макар вчера в ДПС да бяха разгледани имената за Кърджалийска област. Решението трябва да стане ясно днес.

Процедурата за издигане на кметове в партията тече по твърде интересен начин. Кандидатите минават на изпит лично при Ахмед Доган в сарая в Бояна, където той им задава въпроси. Анкетата се състои от точно определен брой питанки, като почетният председател си служи с пясъчен часовник, за да отмерва времето на представяне. Обикновено накрая съответният “ученик” е окуражен да тича обратно към родното място, за да сее все така компетентности за радост на хората. А философът от Дръндар не пропуска да го възнагради с някоя своя мъдрост.

Освен това Доган държи да има по няколко кандидати за всяко място. Така стотици души тази седмица от цялата страна правят върволица в Бояна. На всеки е отделено време, на всеки е предоставен шанс – ако ще първи петли да запеят. В изпитната комисия членува и формалният председател Мустафа Карадайъ, плюс още няколко души – да допълват Доган. И да не е скучно, разбира се. Едри щрихи от цялата тази почти спиритуална атмосфера бе препредадена от пресцентъра на ДПС преди няколко дни.

За Кърджали, освен Азис, са номинирани народният представител Елван Гюркаш, юристът Муса Сеидахмед и банковият служител Ерол Мюмюн.

В предишните дни Доган смени един дългогодишен кмет. В Руен бе прекъснато царството на Исмаил Осман, като бе издигнат областният председател на Ахмед Сюлейман.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране