14.07.2015 | 0:02
Рахийм Стърлинг с 200 000 лири заплата в „Манчестър Сити”
КПР прибира 9 милиона от трансфера на национала

Крилото Рахийм Стърлинг има страхотна мотивация да премине в „Манчестър Сити”, който даде за него 49 млн. паунда. 20-годишният футболист до момента заработваше 35 000 паунда седмично в „Ливърпул”, а в „Сити” сумата ще бъде 200 000, съобщава “Telegraph”. При това положение не е изненадващо, че самият футболист сменя с охота клубната си принадлежност и дори вдигна скандал на мениджъра Брендън Роджърс .

От трансфера много пари ще вземе и първият клуб на Стърлинг – „Куинс парк рейнджърс”. Изпадналият в Чемпиъншип тим ще получи 9 млн. паунда от „Ливърпул”, след като вчера „червените” приеха третата оферта от страна на „Манчестър Сити” за нападателя. „Мърсисайдци” купиха Стърлинг от КПР за скромните 500 000 паунда преди пет години, когато футболистът бе едва 15-годишен. Според договора между двата клуба, тимът от Лондон трябва да получи 20% от следващия трансфер на футболиста.

Офертата на „Сити” е на стойност 49 милиона паунда и е трета поред. В касата на „червения” клуб ще влезе сумата от 44 млн. паунда, като тя може да нарасне до 49 млн. от британската валута в зависимост от представянето на футболиста с фланелката на „гражданите”. Стърлинг е получил разрешение да преговаря за личните си условия с тима от „Итихад”, след като двата клуба постигнаха разбирателство за цената му.

Първоначално нападателят попадна в разширения състав на мениджъра Брендън Роджърс за предсезонното турне на мърсисайдци в Азия, но бе свален от самолета и остана в Ливърпул, докато съотборниците му отпътуваха за Тайланд. Стърлинг се опита сам да форсира трансфера си в „Сити”, след като през миналия сезон отказа да подпише нов договор с „Ливърпул”, а през миналата седмица отказа да тренира в продължение на два дни, като обяви, че е болен. Все още не е ясно за какъв период ще бъде договорът на Стърлинг със „Сити”, но се очаква той да бъде за срок от четири години.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране