09.04.2023 | 21:35
Разпад! Кметът на Омуртаг напусна ДПС
С Ешреф Ешрефов си тръгват всички общински съветници, цялото ръководство на местната организация и редови депесари

Тежки скандали тресат областната структура на ДПС в Търговище, след като кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов напусна партията. Заедно с него си тръгват общинските съветници и цялото ръководство на местната партийна организация, научи МИГNews.info.

Отцепването на депесарите е станало по време на предизборната кампания за изборите на 2 април, но централното ръководство и лично председателят Мустафа Карадайъ умело крият скандала от медиите. Трусът в най-силната депесарска структура в Област Търговище очаквано доведе до срив на последните парламентарни избори – ДПС спечели само 1 депутатски мандат, вместо обичайните 2. Гласовете пък се сринаха от 17 017 (на вота през октомври 2022 г.) до 11 844 на 2 април. Равносметката показва, че заради скандала движението губи 5 227 гласа!

Според неофициална информация, кметът на Омуртаг Ешрефов напуска партията в знак на протест срещу Мустафа Карадайъ заради подредбата на депутатската листа и поставянето на второ място отново на Имрен Мехмедова. Тя е дъщеря на крупния бизнесмен Исмет Шабанов, който е собственик на множество бизнеси, сред които е и месокомбинатът в Свищов. Като най-силна структура в областта, депесарите са поискали на избираемо място в листата да бъде поставен човек от Омуртаг. Молбата им обаче отново е била отхвърлена, защото за водач пак е определен Джейхан Ибрямов, чийто заслуги към ДПС са единствено, че е съпруг на Биршен Яхова – личната секретарка на Ахмед Доган, а второто място е за дъщерята на бизнесмена Шабанов. Тогава цялата партийна структура, кметът на града и общинските съветници решават да напуснат ДПС. В резултат движението губи над 5 200 гласа, а Имрен Мехмедова не спечели депутатски мандат.

„Не искаме и да чуваме повече за ДПС! За нас партията е минало“, казват те. На практика областната структура в Търговище е пред разцепление.

6 коментара

  1. SM каза:

    Интересни времена предстоят. Ще има съсипани бизнеси и вълнуващи кметски избори.

  2. KIRDJALI каза:

    КЪРДЖАЛИ ЧАКА ЗНАК ОТ ДЕПУТАТ,ДЕПУТАТ „“efsane““.Този депутат не е пустафа карадайъ,След него само ще тръгнат народа

  3. Анонимен каза:

    Umnoto si e umno koi e bacha mu n’a yozi unak

  4. Омуртаг каза:

    Хахаха,какъв просперитет бе.Градът отдавна е в клинична смърт и то точно от това управление.

  5. Слави каза:

    Поздравления за постъпката.Жалко, че овцете в Кържалийско си остават овце. Адмирации!!!

  6. Бивш депесар от Омуртаг каза:

    Браво на кмета за трудното, но достойно решение. ДПС само спъваше това умно и кадърно момче, което се бори за просперитета на града. Аллах да даде дълъг живот на кмета и неговият баща.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране