03.05.2015 | 22:23
Разследват побой над 2-годишно дете
Момиченцето е с опасност за живота и се намира в болницата „Света Марина” във Варна
Полицията разследва тежък побой над двегодишно дете. Момиченцето е с опасност за живота и се намира в болницата „Света Марина” във Варна.Двегодишно момиченце е с опасност за живота със счупени ребра, травми на далака и панкреаса. Лекарите се борят за оцеляването му, след тежка операция, съобщава Нова телевизия.Двегодишната Сияна постъпва в болницата след преглед в спешния център в Търговище. Оттам е подаден сигнал до полицията, защото момиченцето е било в синини и в изключително тежко състояние. “В момента е в детско интензивно отделение след тежка операция на панкреасна жлеза. В момента е в съзнание, но с всички последици от оперативната интервенция”, уточни проф. Виолета Йотова от УМБАЛ „Света Марина”.

Детето живее в село в Търговищко. Властите обаче пазят всякаква допълнителна информация за случая. Лекарите в болницата видели майка му за кратко. “Тя е дошла с детето в началото и първият лекар, който приема детето вижда майката, но след това, сега не мога да ви кажа, дали следствените органи са я отвели или тя си е тръгнала”, казва проф. Йотова.

При подробните прегледи на двегодишнанта Сияна лекарите установяват , че тя има и стари травми, сред които спукано тъпанче. В болницата са потресени от съмненията за подобна жестокост. Какво е преживяло детето, предстои да бъде установено от полицията.

През последните години зачестиха травмите на балки деца, бити от собствените им родители. При някои от случаите дори се стигна и до смърт на детето.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране