03.04.2015 | 18:30
Разследват смъртта на 12-годишно дете от Попово
Момчето е прието в болница преди ден, починало е днес

Директорът на Регионалната здравна инспекцияв Търговище д-р Венка Стоянова е разпоредила проверка заради смъртта на 12-годишен пациент от Попово, съобщиха от здравната инспекция.

Детето е било в Център за настаняване от семеен тип. Транспортирано е с екип на Центъра за спешна медицинска помощ до болницата в Търговище следобед на 1 април и е хоспитализирано в инфекциозното отделение с диагноза „грипна енцефалопатия“.

Заради влошеното му състояние е преведено в отелението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение, където умира на тази сутринт, информират от РЗИ. Д-р Стоянова каза пред БТА, че не са установени пропуски по клиничните пътеки и в дейността на здравните специалисти.

По предварителни данни от извършената аутопсия се касае за генерализирана инфекция (вероятно вирусна), с дистрофични промени в тъканите на храносмилателната система, белия дроб, лимфните възли и др.

Окончателната патологоанатомична диагноза ще бъде поставена след приключване на хистологичните изследвания. Резултатите се очакват през следващата седмица. Предвид факта, че детето е отглеждано в социален дом, са разпоредени мерки за засилен противоепидемичен режим и наблюдение на децата и персонала, допълват от здравната инспекция в Търговище.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране