03.04.2024 | 20:53
Резил! Венко Сабрутев (от ПП) нарече Теменужка „ПУткова“
Бившият енергиен министър вдигна ръце като чу лапсуса на колегата си

Бурни дебати се вихрят в парламента в сряда вечерта. Депутатите от ПП-ДБ предложиха да бъде създадена парламентарна комисия, която да разследва „Балкански поток“.

Докато вносителят Венко Сабрутев от ПП-ДБ предлагаше проекта, част колегите му не спираха да подвикват от местата си и да ръкопляскат подигравателно. Напрегнатата атмосфера наруши комфорта на Сабрутев и го накара да направи скандален лапсус докато чете мотивите за предложението си.

„На 3 юни 2017 г. по време на управлението на политическа партия ГЕРБ с министър-председател Бойко Борисов българската държава в лицето на министъра на енергетиката Теменужка Пут… Петкова“, заплете език той, но побърза да се коригира, подсмихвайки се: „Извинявайте“.

Бившият енергиен министър Теменужка Петкова вдигна ръце като чу как я наричат. „Г-жо Петкова, нямаше да попаднете в тази ситуация, ако не бяхте подписвала тая карта“, обърна се персонално към нея Сабрутев.

Това не беше единственият гаф на Сабрутев, който продължи да обърква думите, вероятно в резултат на напрежение и умора. Това отново накара народните представители да му ръкопляскат и подвикват, на което той отговори: „Колеги, нямам търпение да ви видя физиономиите, след като пратим документите на прокуратурата“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране