29.10.2015 | 0:58
Рокади в армията
Пламен Атанасов става зам.-шеф на отбраната

Бригаден генерал Пламен Атанасов да бъде освободен от длъжността началник на щаба на Сухопътните войски и да бъде назначен за зам.-началник на отбраната и удостоен със звание генерал-майор. Това предлага правителството на президента Росен Плевнелиев. За тази промяна държавният глава трябва да издаде указ.

Правителството предлага и други промени сред висшите длъжности в армията. Една от тях е бригаден генерал Михаил Попов да бъде освободен като командир на 68-а бригада „Специални сили“ и да бъде назначен за зам.-командир на Сухопътните войски, капитан първи ранг Коста Андреев да бъде назначен за зам.-командир на ВМС и удостоен със звание комодор, полк. Груди Ангелов да бъде назначен за командир на 61-ва механизирана бригада и да бъде удостоен със звание бригаден генерал, а полк. Явор Матеев да бъде назначен за командир на 68-а бригада „Специални сили“ и да бъде удостоен със звание бригаден генерал.

Министерският съвет предлага също генерал-майор Марин Начев да бъде освободен като национален военен представител в Националното военно представителство в Съюзното командване по операциите на НАТО в Монс, считано от 1 декември т.г., поради изтичане на мандата му. Предлага се постът да бъде зает от настоящия директор на дирекция „Операции и подготовка“ в Щаба на отбраната комодор Кирил Михайлов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране