27.12.2021 | 23:10
Росен Плевнелиев поръча нов джип за Деси Банова за 200 бона
Новото возило на знойната блондинка ще бъде доставено до 2 месеца от официалния вносител на BMW

Комичният президент на България от редиците на ГЕРБ Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) е поръчал нов джип за съпругата си Десислава за над 200 000 лева!

Милионерът решил да загроби още една торба пари за изгората си само дни след като бившата синоптичка видя с очите си как дръзки автоапаши крадат поръчковото й синьо БМВ Х5 от паркинга пред търговския център „Ринг мол“.

Новото возило на знойната блондинка ще бъде доставено до 2 месеца от официалния вносител на немската автомобилна марка в България, предаде „Уикенд“.

Поръчаният от екс президента на България нов джип за съпругата му е от същия модел като откраднатия миналата събота. Цената на хибридния модел БМВ със заявените от Плевнелиев конфигурации и екстри надхвърля 185 000 лв. без ДДС, издадоха автотърговци.

Джипът на Деси Банова – Плевнелиева беше задигнат посред бял ден от препълнения с автомобили паркинг на търговския център „Ринг мол“ на Околовръстен път в София, съобщи Lupa.bg.

Според разказът на бившата синоптичка ден по-късно, автомобилът й е откраднат посредством машина за предаване на сигнал буквално минута, след като тя паркирала на ниво -1 в подземния паркинг на търговския център.

Десислава Плевнелиева говорила по мобилния си телефон, но усетила как мъж с голяма раница на гърба си, я бутнал агресивно на два пъти, докато се отправяла пеша към входа на мола.

„Доколкото разбирам, бутайки се в мен, той се опитва да прихване сигнала на ключа с устройство, което е в раницата. Друго лице, което стои до колата, влиза безпроблемно и тръгва.

Още на първата минута уведомих на тел. 112 за кражбата. На петата минута след кражбата джипиес сигналът на автомобила ми вече беше блокиран”, ожали се съпругата на Росен Плевнелиев пред бившите си колеги от Нова тв.

Русокосата половинка на бившия държавен глава изрази съмнения, че е била следена от автоапашите и отправи критики към управата на „Ринг мол“, че не са поставили бариери на подземния паркинг, с което улеснили апашите.

„Само за последния месец това е четвърта подобна кражба на автомобил от паркинга и всички досегашни жертви са жени. Връщаме се в мракобесни времена, след като престъпниците дори не се притесняват, че камерите за видеонаблюдение ги снимат“, възмущава се Деси Плевнелиева.

Според криминалистите, блондинката сама е улеснила автоапашите, тъй като не е активирала устройството Signal amplification relay attack.

„Нейният джип разполага с опция за автоматично заключване от разстояние, но тя е говорила по телефона си и не е проверила дали колата й е заключена. Чула е звуковия сигнал, който обаче вече е бил прихванат от апашите.

Има нехайство от нейна страна, но това е често срещано явление при дамите – шофьори. Точно заради това автоапашите крадат скъпи возила по подобен начин основно от жени“, коментира столичен криминалист пред „Уикенд“.

Близки до Деси Плевнелиева споделят, че съпругата на бившия президент е успяла да се порадва на джипа си само 2 седмици, преди той да й бъде откраднат. Екс синоптичката получила возилото в началото на декември като коледен подарък от мъжа й.

Джипът бил поръчан още през август, но го чакали почти 4 месеца, докато бъде доставен в България от официалния вносител. Колата е била записана на името на Росен Плевнелиев и е платена в брой от него – 182 400 лв.

Дори джипът да не бъде открит, возилото ще бъде изплатено от застрахователите. Плевнелиев обаче ще трябва да изчака поне 3 месеца, докато му преведат парите, каквато е обичайната процедура при автокражба. Преди джипът да бъде изплатен, застрахователите изчакват разследването на МВР с евентуалната надежда колата да бъде открита.

„Деси е категорична, че повече няма да се качи в това беемве, даже то да бъде намерено и върнато от МВР. Ако джипът все пак бъде открит, то той ще бъде обявен за продажба“, споделят близки до г-жа Плевнелиева.

Същевременно „Уикенд“ научи, че десетки полицаи от отдел „Автокражби“ в СДВР са вдигнати на крак, за да издирват откраднатото возило на Деси Плевнелиева. През последните дни криминалистите са провели множество разпити на лица от криминалния контингент, но все още не са стигнали до апашите.

Разследването досега е установило, че джипът на бившата синоптичка е задигнат посредством софтуерна машина, струваща около 20 000 евро на черния пазар. Устройството се поръчва от Русия и чрез него се палят само луксозни возила с безконтактно заключване.

В ъндърграунда се знае, че с подобно устройство разполагат трима автоапаши – Митко Турчина, Вальо Пуйката и Светльо Лъвицата. Нито един от тях обаче не е разпознат от криминалистите при прегледа на видеокамерите. Заради това ченгетата предполагат, че апашите, задигнали джипа на Деси Плевнелиева, са взели под наем джаджата.

Честа практика е най-оборотните автоапаши да предоставят техниката си на свои по-млади колеги, които все още не са с километрични досиета.

Районът около „Ринг мол“ се смята за територия на бандата на Светослав Петков – Лъвицата, но през последните няколко месеца царяло хаос и преразпределение на териториите сред автоапашите. Заради това е много възможно и хора на Митко Турчина да са отмъкнали возилото на съпругата на Росен Плевнелиев.

Откраднатия чисто нов джип БМВ Х5 на Деси Плевнелиева не е първия инцидент с автомобил на президентската съпруга.

През зимата на 2019 г. друг баровски джип на блондинката – „Мерцедес“ GLC, беше ударен от микробус на бул. „Цариградско шосе” в София. За щастие, при ПТП-то бившата синоптичката се отърва без сериозни травми, но получи силен стрес и страх от шофиране. След катастрофата Деси Плевнелиева предпочете да обяви за продан удареното возило.

3 коментара

  1. Бобо каза:

    Наглец

  2. Реп каза:

    Ако Плевнелиев е бил комичен как тогава ще го наречете сегашният

  3. Реалист каза:

    Комиците и нещасниците сме ние, господарите на тези боклуци! Кой го доведе на власт този смешник?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране