06.10.2021 | 19:31
Румен Радев е фалшив герой
ГЕРБ беше дала на концесия на ДПС управлението на съдебната система, твърди кандидатът на ДБ за президент Лозан Панов

Кандидатът за президент Лозан Панов нарече държавния глава Румен Радев фалшив герой в първата си тв изява, откакто днес „Демократична България“ официално подкрепи кандидатурата му. Пред БНТ председателят на ВКС говори и за връзките между ГЕРБ и ДПС. Според него, доскоро управлявалата партия на Бойко Борисов е дала на консигнация на ДПС правосъдната система.

„Да се върнем назад във времето и да видим какво точно провокира нормалния гняв на хората. Преди година и половина се говореше за мафия, корупция и ограбване на държавата. Тези, които стоят до г-н Гешев, му дадоха сигнал да атакува президентството. По този начин главният прокурор показа на цялата държава, че не бива да има човек, който стои над закона с такава огромна мощ и апарат. – каза Панов. – И след това този нормален гняв на хората беше оглавен от президента. Той пое този гняв, и то без основание, според мен. Тогава замълчах, защото не исках да участвам в създаването на един фалшив герой.“

Запитан уточняващо от водещата: „Радев е фалшив герой?“, Панов отговори: „Вече го казах…“

Според Панов Румен Радев не е трябвало да подписва указа за назначаване на Иван Гешев за главен прокурор, защото така е отказал да спаси народа.

Той заяви също така, че „ГЕРБ беше дала на консигнация на ДПС управлението на съдебната система. Тогава естествен съюзник ѝ беше ДПС“, а след малко отново заяви: „Борисов даде съдебната система на концесия на ДПС“ и призова „Г-н Борисов, бъдете честен с вашите избиратели. Не предавайте президентската институция на ДПС“.

Запитан дали би приел подкрепа от ГЕРБ за евентуален балотаж (б.р. – от ГЕРБ вече заявиха, че бих подкрепили Панов, ако той е на балотаж срещу Румен Радев), кандидатът на ДБ коментира:

„Не зная по какви съображения ГЕРБ слагат своя кандидат на трето място. Но така да се местят хора като пешки на една шахматна дъска… Съжалявам, но това означава една подигравка с достойнството на хората, които имат праното свободно да гласуват.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране