03.04.2022 | 20:36
Русия: Нито един жител на Буча не е пострадал от руски военни (видео)
Провокация са всички снимки и видеоклипове, публикувани от Киев

Военнослужещите от Въоръжените сили на Русия не са извършвали насилствени действия срещу жителите на село Буча, Киевска област.

В официално изявление на Министерството на отбраната на Руската федерация, публикувано в „Телеграм“ и цитирано от ТАСС, се казва:

„За времето, когато Буча беше под контрола на руските военни, нито един местен жител не е пострадал от насилствени действия. Всички снимки и видеоклипове, публикувани от режима в Киев, за които се твърди, че са престъпления на руски военни в Буча, са провокация. Южните покрайнини на Буча, включително жилищните райони, бяха денонощно обстрелвани от украински войски. Всички части на въоръжените сили на РФ напълно напуснаха Буча на 30 март, а „доказателства за престъпления“ в Буча се появиха едва на четвъртия ден след това.

През времето, когато това селище бе под контрола на руските въоръжени сили, нито един местен жител не е пострадал от насилствени действия. Руски военнослужещи доставиха и предадоха 452 тона хуманитарна помощ в населените места в Киевска област.

Отпътуването от град Буча не беше блокирано. Всички местни жители имаха възможността свободно да напускат селището в северна посока, включително към Република Беларус. В същото време южните покрайнини на града, включително жилищните райони, бяха денонощно обстрелвани от украински войски от едрокалибрена артилерия, танкове и реактивни системи за залпово изстрелване.

Бихме искали специално да отбележим, че всички руски части се оттеглиха напълно от Буча на 30 март, ден след личния кръг от преговори между Русия и Украйна в Турция.

Освен това на 31 март кметът на град Буча Анатолий Федорук потвърди във видеообръщението си, че в града няма руски военни, но дори не спомена местни жители, застреляни по улиците с вързани ръце.

Изявление на кмета на Буча Анатолий Федорук на 1 април, в което не се споменава нищо за трупове и кланета.

Затова не е изненадващо, че всички така наречени „доказателства за престъпления“ в Буча се появиха едва на 4-ия ден, когато в града пристигнаха служители на СБУ и представители на украинската телевизия.

Особено тревожен е фактът, че всички тела на хора, чиито изображения са публикувани от киевския режим, след поне четири дни не са се вкочанили, нямат характерни трупни петна, а в раните има несъсирена кръв.

Всичко това неопровержимо потвърждава, че снимките и видеозаписите от Буча са поредната продукция на киевския режим за западните медии, какъвто беше случаят в Мариупол с родилния дом, както и в други градове“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране