30.03.2015 | 8:19
Русия отсвири Борисов за парада в чест на Деня на победата
Плевнелиев с покана за 9 май, смята да пропусне

Българският премиер Бойко Борисов не е получавал покана за участие в тържества по случай 70-ата годишнина от Деня на победата на 9 май.

Заради кръглата годишнина на този ден в Москва се очаква да пристигнат държавни глави, премиери и министри от целия свят, които ще наблюдават парада на руската армия.

По информация на вестника президентът Росен Плевнелиев е получил такава покана, но въпреки това в програмата му не се предвижда да участва в тези събития.

На този етап германският канцлер Ангела Меркел, британският премиер Дейвид Камерън и председателят на Европейският съвет Доналд Туск обявиха, че няма да присъстват на тържествата в Москва заради случващото се в Украйна. Към тях се присъединиха президентите на Полша и Словакия.

За разлика от тях, президентът на Чехия Милош Земан е решил да бъде в Москва. Той отхвърли призивите на опозицията да бойкотира честванията и заяви, че близо 100 000 руски войници, загинали за освобождаването на Чехословакия, не носят отговорност за сегашната политика на Русия.

На този етап се знае със сигурност, че 26 държавни глави са потвърдили участието си в честванията в Москва.

1 коментар

  1. Н каза:

    Борисов по този повод си направил секуро, преместил си го от левия, в десния крачол!!!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране