18.09.2023 | 13:02
Руските лекари са безсилни да спасят Кадиров
В момента се планира да бъде преместен за лечение в чужбина, най-вероятно в Обединените арабски емирства

Чеченският лидер Рамзан Кадиров е в кома от няколко дни. Той е бил откаран със самолет в Москва, но лекарите там не са могли да помогнат, след което Кадиров е бил върнат в Чечня. В момента се планира да бъде преместен за лечение в чужбина, най-вероятно в Обединените арабски емирства.

Това съобщиха източници на Obozrevatel от чеченската диаспора. Според тях, след като московските лекари не са успели да изведат Кадиров от комата, те са решили да поверят лечението му на чуждестранни лекари.

Представителят на Главното управление на разузнаването на Министерството на отбраната на Украйна Андрий Юсов потвърди информацията за тежкото състояние на Кадиров. Според него здравословното състояние на Кадиров се е влошило.

От няколко месеца се носят слухове, че ръководителят на Чечня е сериозно болен. Още през март 2023 г. германският вестник „Билд“ написа, че Кадиров има сериозно бъбречно заболяване. Той тогава е довел лекари от ОАЕ, защото няма вяра на московските. Кадиров многократно се опитваше да опровергае слуховете за болестта си.

Има информация, че Кадиров може и да е отровен, но тя не е потвърдена. Както е известно, чеченският лидер разполага с огромна и добре обучена частна армия, която може да се окаже голям проблем за Владимир Путин, ако в даден момент се обърне срещу него. Наскоро друг руснак с голяма армия – Евгений Пригожин, беше убит от режима на Путин, след като организира въоръжен бунт срещу руското военно командване.

1 коментар

  1. чичак каза:

    Хахахаха, този фейк от УНИАН ли го преписахте ?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране