27.02.2024 | 10:30
Рязане на пенис, уши и нос – най-бруталните екзекутори са от Балканите
Зловещо убийство разтърси Виена, разследващите разпознаха "стила на балканската мафия"

Полицията във Виена извърши спецоперация в жилище, чиято цел е била разбиване на нарколаборатория. След като влезли в апартамента в квартал Отакринг униформените намерили труп на мъж. Самоличността на жертвата е все още неясна. Аутопсията показала, че мъжът очевидно е бил убит от прободни рани.

Поради обстоятелствата, особено поради нараняванията на жертвата, има подозрение, че това може да е случай на организирана престъпност“, съобщиха лаконично от полицията в петък.

Днес се появиха нови подробности около разчлененото тяло, което е било открито във вана в жилището в австрийската столица. В съседната стая е имало оранжерия за марихуана. До тялото ченгетата намерили нещо като стол за мъчения, пише таблоидът „Kronen Zeitung“.

Изданието твърди, че става въпрос за екзекуция, която анонимен полицейски източник на медията, приписа деянието в „стила на балканската мафия„. Няколко австрийски медии пишат, че мъжът е „очевидно жертва на балканската мафия“. Дирекцията на държавната полиция на Виена потвърди съобщенията, че крайниците на жертвата също са били отрязани.

Жертвата е била в пълно съзнание, когато е била буквално накълцана на парчета. От мъжа са отрязани носа, ушите, няколко пръсти и пениса му. В крайна сметка е умъртвен с прободни рани в горната част на тялото.

„Това ясно показва екзекуция в стила на балканската мафия“, казва опитен следовател. Първите следи водят до Сърбия и балканската мафия, която е известна с този вид наказание за предателите. Клановете от бивша Югославия често влизат в новините в Австрия. Техни представители от Сърбия и Черна гора често наемат къщи в цяла Австрия, но особено във Виена и Долна Австрия, за да управляват големи закрити насаждения в апартаменти, пише oe24.at.

Едва наскоро властите разбиха сръбско-босненска наркогрупа, в която бяха изкопани две такива съоръжения за отглеждане на канабис в Gänserndorf и Baden. Апартамент във Виена-Зимеринг служил за скривалище на наркотици.

„Живея в тази къща от 15 години, но напоследък все по-често се появяват странни типове. Това са хора, които предпочиташ да не срещаш“, казва шокиран жител на сградата, където е намерен разчлененият труп. Никой не знае кой е обитавал апартамента с масивната метална врата. В някакъв момент там са живели поляк и приятелката му, но оттогава често непознати хора идвали и си тръгвали бързо.

Дори за закоравели следователи това убийство с предшестващи изтезания е един от най-зловещите криминални случаи през последните години.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране