14.09.2023 | 10:28
С хитър план Борисов превзема сглобката отвътре
Очаква се „Промяната“ и ДБ да загубят местните избори знаково в София и други големи градове

Бойко Борисов има таен план за превземане на сглобката отвътре, твърди „Галерия“, позовавайки се на свои източници в ГЕРБ.

Стратегията се подготвя от месеци и ще се активизира с пълна сила след месните избори, Според социолози вотът ще покаже недвусмислено, че партията на Борисов превъзхожда  ПП и ДБ електорално. Очаква се „Промяната“ и ДБ да загубят знаково в София и други големи градове. Именно това е козът, който държи в ръкава си лидерът на ГЕРБ и с който ще иска пренареждане в (не)коалицията в своя полза.

При отказ сглобката се разтуря и отиваме на предсрочни избори, а като виновници за разваляне на партньорското управление ще бъдат посочени именно ПП-ДБ.

Тайните социологии убедили стратега от Банкя, че точно това е сценарият да се завърне на бял кон. От месеци лидерът  на ГЕРБ и активисти на партията повтарят, че подкрепят  властта, в която имат само вицепремиер и външен министър в лицето на Мария Габриел.

Бившият премиер се възползва от всяка грешка на партньорите в ротационното правителство. В същото вре ме издънките на управлението се натякват постоянно, като например скока в цените на горивата и мантрата „познавах, не познавах Алексей Петров“. Сценарият за пренареждане на партньорското управление вече е в ход. Масло в огъня наля чутовната издънка на бившия вече съветник на военния министър Тодор Тагарев — Мустафа Емин, който парвенюшки парадира с власт и си позволи да заплашва спешни медици в ,,Пирогов“. Атаката срещу Емин всъщност е насочена срещу Тагарев, тъй като от ГЕРБ са твърдо решени да сложат свой човек в Министерството на отбраната. Силовото ведомство е особено важно заради войната в Украйна и предстоящата модернизация в армията. За нови бойни машини на пехотата, за бойни кораби за ВМС, за запълването на складовете на МО с нови боеприпаси. Това е апетитна хапка и Борисов иска свой човек за министър на отбраната, където тепърва ще има обществени поръчки за милиони.

Апетити има и към, други министерства. „Ако след местния вот ГЕРБ спечели в знаковите големи градове, Бойко Борисов ще постави тежки условия на харвардите, които в момента управляват почти еднолично. Ако не пpиемат, разваляме сглобката“, довери източник на изданието.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране