11.08.2016 | 21:07
Съдът освободи обвинен за стрелбата по Митьо Очите срещу 5000 лв.
Нямало опасност Радослав Димитров да се укрие или да извърши престъпление

Апелативният специализиран съд освободи от ареста Радослав Димитров, един от обвиняемите за стрелбата по Димитър Желязков – Митьо Очите, в курортния комплекс „Слънчев бряг“ в началото на юни.

Съдът определи гаранция от 5000 лв. за излизането на Димитров. Той е с най-тежката мярка за неотклонение от 16 юни, като е обвинен за участие в организирана престъпна група, ръководена от Божидар Кузманов, както и за опит за убийство по поръчение на групата. Според съда обаче предположението, че Димитров е извършил това, в което е обвинен, е разколебано.

Според съда няма опасност Радослав Димитров да се укрие или да извърши престъпление, ако излезе от ареста. Вчерашното определение е окончателно. Адвокат Тихомир Цаков обясни, че Радослав Димитров няма да се върне в Бургас, защото се притеснява от саморазправа с него.

Междувременно в съдебната зала вчера се разбра, че независимо че го смята за ръководител на престъпната група, прокуратурата не е повдигнала обвинения срещу Кузманов за опит за убийство на Митьо Очите или за убийството на охранителя му.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране