02.05.2019 | 22:52
Съдът върна на работа в ДФЗ Янаки Червеняков, уволнен заради къщата за гости на тъща си
Той е в дългосрочен неплатен отпуск от края на 2017 г.

Съдът е възстановил на работа в Държавен фонд “Земеделие” (ДФЗ) уволнения служител Янки Червеняков, който през 2016 г. нашумя с къщата за гости на тъща му, построена с евросредства. Това съобщи земеделският министър Румен Порожанов пред бТВ.

Той уточни, че доколкото има информация в момента Червеняков е в отпуск и препрати за въпроси към ДФЗ.

През април 2016 г. Румен Порожанов, тогава изпълнителен директор на ДФЗ, освободи от длъжност Янаки Червеняков от поста началник-сектор в дирекция “Договориране по ПМРСР”. Поводът за уволнението му беше пропуск при подаване на задължителните декларации от държавни служители.

Той кара скъпи автомобили – “Ауди А8” и джипове, регистрирани на името на баща му и живее в луксозно жилище в полите на Витоша. Неговата тъща пък Цеца Кръстева беше спечелила два европроекта, единият от които за изграждане на къща за гости в село Попина лъка, община Сандански, финансирано по Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 г.

След разразилия се през 2016 г. скандал Янаки Червеняков обясни, че е минал проверка на имуществото без никакви забележки. Комисията за конфликт на интереси не е открила нищо нередно във факта, че тъща му е спечелила проекти по ДФЗ и му е купила апартамента в Драгалевци.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране