10.05.2015 | 22:27
Съдебен изпълнител присвоил 1,9 млн. лв. от длъжници
Атанасов е прехвърлял пари от специалните сметки по свои лични
Частният съдебен изпълнител от Пловдив Атанас Атанасов е присвоил 1 915 559 лв. от специални сметки, в които са се превеждали пари от разпродажба на имоти на длъжници за удовлетворяване на кредиторите им. Това съобщи окръжната прокуратура в града, след като внесе в съда обвинителния акт срещу Атанасов.
Освен за крупната сума, прибрана от него в периода от 2006 до 2011 г., той е обвинен и за нарушаване на служебните си задължения при разпределяне на средствата между взискателите, както и за укрити данъци за 19 536 лв, пише “24 часа”.Според прокуратурата Атанасов е прехвърлял пари от специалните сметки по свои лични.

През май 2008 г. след такъв превод от 75 793 лв. си купил мерцедес. Четири месеца по-късно по същата схема присвоил 5000 лв. и с тях погасил глобата си по дисциплинарно дело. На 3 юни 2011 г. пък платил 38 429 лева налог в НАП пак от служебните сметки. В един от случаите парите са били преместени по личния му влог от неговия помощник. Той обаче не е привлечен към отговорност, тъй като е доказано, че не е бил наясно с далаверата, а е изпълнил само нареждане на шефа си.

Атанасов е на свобода с парична гаранция от 50 000 лева и няма право да напуска страната, уточниха обвинителите. Наложен е запор върху 1/2 от два негови автомобила – мерцедес и нисан, както и върху банковите му сметки.

Юристът придоби скандална слава в Пловдив след многобройни жалби срещу него от длъжници и техни кредитори. През 2009 г. едва оцеля при побой с метални пръти и се възстановяваше дълго време в болница от черепно-мозъчна травма. Извършителите все още не са разкрити. От 2013 г. Атанасов е с отнети права за 3 г. с решение на Камарата на частните съдебни изпълнители

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране