11.01.2024 | 9:14
Съдебен изпълнител продава частен самолет на Васил Божков
Първоначалната цена е 28 739 600 лв. без ДДС

Мегалуксозният самолет за 45 млн. долара, който милиардерът Васил Божков показа за първи път през 2020 г., се продава в момента на повече от тройно по-ниска цена – за „скромните” 28 739 600 лв. без ДДС. Обявата за продажбата е качена в регистъра на Камарата на частните съдебни изпълнители днес.

Подробности по спецификацията сочат, че прекрасната метална птица “BOMBARDIER GLOBAL 5000 GFVD” е регистрирана у нас на 11 юни 2020 г. и бъдещият ѝ нов собственик може да се радва на редица екстри. Самолетът е проектиран специално за Божков, за да може вътре да провежда бизнес срещи. Но това не е само офис на крила, защото има и луксозна спалня, а салонът е приспособен и за забавление, има и разкошна кабина за релакс и спа.

Бомбардиерът бе летял няколко пъти до Франция, Италия, Гърция, Русия и Дубай. Като цяло може да се каже, че е чисто нов. Той има най-широката кабина в своя клас.

Високата технология КА-БАНД позволява на пътниците да разполагат с интернет по всяко време, осигурява видеоконферентна връзка и стрийминг.

Този самолет притежава и други изключителни качества – може да излети и да се приземи и на най-късите писти, доброто сцепление на колесниците пък позволява машината да се приземи и върху мокър асфалт и най-лоши метеорологични условия. На борда могат да се качат 18 човека, включително с екипажа.

В обявлението е отбелязано, че върху въздухоплавателното средство има вписани три залога и пет запора – на различни основания. Самолетът се съхранява в оторизиран сервиз, съгласно всички международни стандарти. Той е консервиран и за да се въведе в летателен режим новият му собственик ще трябва да направи следните допълнителни разходи – общо 970 000 евро за прегледи, повторен монтаж на двигателя, инженеринг от страна на притежателя на сертификата и за съставяне на констативни протоколи по цялата тази процедура, която ще отнеме поне 3 месеца след покупката. Оглед на самолета може да бъде направен от 12 януари до 12 февруари т.г. Началният час на търга е на 13 февруари от 09:00 ч. в Софийския районен съд.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране