02.02.2024 | 20:05
Жената на Нотариуса: Отиде за храна, но се забави. Видяхме го на камерите как лежи до колата
Семейството притежавало три имота, а не над 20, както твърдят от разследването

Съпругата на убития на 31 януари Мартин Божанов-Нотариуса – Гергана, даде обяснение защо е подала сигнала в МВР 50 минути след разстрела на мъжа си в столичен затворен комплекс.

Гергана Божанова разказва в телефонно интервю за бТВ, че съпругът й излязъл за храна, но се забавил. Тя погледнала на камерите дали не паркира пред дома им и с двете им деца го видели да лежи на земята. Тогава се обадила на спешния телефон 112.

„Мъжът ми отиде да купи вечеря, но се забави доста време. Пуснах камерата и със сина ми видяхме как лежи до колата. През тези 50 минути, в които той лежи до колата, минават съседи, минават автомобили и абсолютно никой не подава сигнал“, казва тя.

Според записите от камерите в комплекса Нотариуса е убит в 19:20 часа. Съпругата му Гергана първа звъни за помощ 50 минути след това.

За разликата между двете събития разкри директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи Любомир Николов по-рано през деня. Той обясни, че текат действия по разследването, в т.ч. установяване на оръжие. Водят се разговори с близки на Божанов. И допълни, че в СДВР има данни за имоти в Гърция, но до момента полицията разполага с данни за един.

Гергана опроверга МВР, че е била уволнена от вътрешното министерство заради достъпа до секретни данни. Нейната версия гласи, че е била стажант и няма достъп до нито едно дело. Освен това с мъжа си имат не над 20 имота, както твърди разследването, а само три.

Според източници на бТВ от разследването Нотариуса е бил разстрелян само с един куршум в главата. Изстрелите срещу него са били два, но единият не е попаднал в целта.

От полицията пък предполагат, че част от организаторите на покушението може отдавна да са извън България.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране