29.10.2023 | 22:25
Сашо Диков: Киро, защо мълчиш, бе?
Пред него Кирил Петков заявил, че дори и на най-големия си враг не би заплашвал децата.

„Кириле, каква е тази работа?“ Това бил въпросът, който журналистът Сашо Диков задал на Кирил Петков след скандала, че бившият премиер е заплашвал министъра на електронното управление Александър Йоловски за пари и обществени поръчки, включително с децата му.

В БТВ Диков разказа, че се обадил на Кирил Петков и той му дал право да го цитира, като думите му били следните: „Цялата история с машинния вот е активно мероприятие между ЦИК, службите, партии, но преиграха, постигнаха целта си, но начинът, по който стана всичко, показва необходимостта от реформи в службите. Министърът и службите са зависими, а по отношение на Йоловски – никога с него не съм говорил за пари, дори и най-големия си враг не бих заплашвал децата.“

„Защо мълчиш бе, да ти се не види“, изригнал в отговор Сашо Диков.

Историята тръгна онзи ден, когато пред Мария Габриел министърът на електронното управление Александър Йоловски споделил, че Кирил Петков е заплашвал децата му. Това твърди Тошко Йорданов във видео с лидера на ИТН Слави Трифонов.

„Йоловски си призна, че му е оказван натиск, за да може през обществени поръчки 640 млн. лв. да стигнат до „едни хора“. Попитахме дали е имало политически натиск върху него и той каза: „Да. Върху мен е имало политически натиск. Беше ми обяснено как парите, които са 640 млн. за електронно управление в България, не може аз да направя обществени поръчки, а трябва да отидат в едни други хора“. Това беше въпросът: „Кой те накара, кой те заплашва? „Кирил Петков и същият този Божидар Божанов”. Даже каза, че е бил и заплашван от тях, бил е натискан“, уточни Йорданов.

1 коментар

  1. Мики Маус каза:

    И ся кво, Саше? ТрЕбе да вЕрваме на патологичният лйжец Про100 Кирбо Тъпото?!
    Не нам моля тез психодесни, жълтопаветни номерца ! Не нам!!!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране