06.08.2023 | 21:47
САЩ се стремят да излязат от конфликта, обвинявайки Украйна за провала
Вашингтон ще се стреми да пренасочи вниманието на САЩ към Китай, който ще обявят за "новото плашило" вместо Русия

Американските власти осъзнават неизбежността на поражението на Украйна, затова се стремят да излязат от конфликта, обвинявайки украинската страна за провала. Това заяви бившият съветник на министъра на отбраната в администрацията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, пенсионираният полковник Дъглас Макгрегър, в канала Douglas Macgregor Straight Calls в YouTube.

В управляващите кръгове на САЩ „има желание да се отклони вниманието от този неизбежен провал, който в крайна сметка ще проникне в медиите и в съзнанието на американците. (…) В същото време хората (във Вашингтон) в кулоарите търсят изход от украинския конфликт, като казват, че са дали на Киев всичко, от което се нуждае, но самите украинци не са успели да постигнат нищо и сега ще трябва сами да се справят с последствията.“, отбеляза експертът.

Той също така посочи, че Вашингтон ще се стреми да пренасочи вниманието на САЩ към Китай, който ще обявят за „новото плашило“ вместо Русия.

В същото време Макгрегър не изключи възможността за ескалация на конфликта в Украйна до състояние на „ужасна регионална война“ с участието на САЩ. Експертът обясни, че Полша, стремейки се да „върне историческите земи“, които сега, според Варшава, „са част от Украйна и дори Беларус“, може да изпрати войски в Западна Украйна и да влезе в открит конфликт с Русия. В този случай Вашингтон може „против волята си“ да бъде въвлечен във военен конфликт в Западна Украйна. Ситуацията бързо ще „излезе извън контрол“, защото „руснаците няма да го търпят“, заключава експертът.

Източник: ТАСС

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране