15.03.2024 | 10:54
Секс туризъм за един ден: Нотариуса ходил в Гърция с Любена на Пепи Еврото
За любовната им афера стана ясно едва преди месец;. Мартин Божанов имал имоти и в южната ни съседка

Мартин Божанов-Нотариуса е пътувал до Гърция за един ден заедно с бившата съпруга на Петьо Петров-Пепи Еврото Любена, след което са се върнали отново заедно у нас. Това разкри Бойко Рашков в парламентарната комисия за дейността на разстреляния лобист в съдебната власт.

За връзката на Мартин Божанов с Любена Петрова стана ясно преди месец. През 2022 г. тя е купила апартамент от фирма на Нотариуса. Мрежата му е действала заедно с тази на Пепи Еврото, стана ясно още в комисията. Бившият следовател и съдържател на ресторант ”Осемте джуджета” има имоти в Гърция.

Той се разведе с Любена Петрова през същата 2022 г., когато е пътувала с Нотариуса до южната ни съседка.

Мартин Божанов беше убит на 31 януари в двора на затворения комплекс, където живее със съпругата си. Тогава от прокуратурата обявиха, че са го разследвали и всеки момент е трябвало да бъде обвинен по дело за организирана престъпна група за имотни измами, пране на пари и заплахи към магистрати. Няколко месеца преди това бившият му партньор Пепи Еврото беше обвинен за незаконни записи на магистрати от районната прокуратура, но градската иззе делото след отстраняването на Иван Гешев и го прекрати. Срещу него там има и друго разследване – за откраднатото злато на бизнесмена Илия Златанов.

Такъв скандал с прокуратурата не помня, отсече депутатът от ПП-ДБ и бивш вътрешен министър Бойко Рашков, при когото ГДБОП започна проверката на Нотариуса през 2021 г. Той е и бивш шеф на Националната следствена служба. Следователи в миналото са били Илиана Кирилова и Петьо Петров-Еврото.

Илиана Кирилова и Пепи Еврото са били близки. Той дълго време е бил ръководител на Кирилова, а после беше инсталиран от Сотир Цацаров като шеф на столичната следствена служба. Сега, понеже е много праведен и нищо лошо не е направил, избяга при опит да бъде задържан. Никой не знае къде е, разгневи се Рашков. И попита дали след напускането на следствието през 2015 г.

Това е разследването срещу него, което започна малко преди отстраняването на Иван Гешев като главен прокурор. Един от прокурорите по делото – Константин Сулев, беше обвинен заради работата си по него и наскоро го предадоха на съд.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране