09.09.2016 | 19:34
Шеф от СДВР пое директорското място в МВР-Благоевград
Той заменя досегашният началник, подал оставка покрай проверката на скандален клип, обиждащ премиера

Новият директор на областната дирекция в Благоевград е шеф от СДВР. Със заповед на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова днес старши комисар Николай Хаджиев встъпи в длъжност. Хаджиев е ръководил направление „Наркотици“ в столичната дирекция, а накрая е бил дори шеф на отдел „Криминален“ в СДВР.

Той е бил представен от зам.-министърът на вътрешните работи Цвятко Георгиев, в присъствието на заместник-главния секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев.

Старши комисар Николай Хаджиев е роден през 1981 г. в Пловдив. Завършил е Академия на МВР през 2005 г. Професионалният му стаж в Министерството на вътрешните работи започва като разследващ полицай в СДВР. Последователно е заемал различни ръководни длъжности, пише МВР.

Хаджиев поема мястото на освободения миналата седмица Росен Танушев, който пък става заместник началник на полицията в Петрич. Освобождаването на бившия директор на ОД на МВР – Благоевград бе предшествано от шумен скандал с видеоклип, обиждащ премиера Бойко Борисов. Веднага след появата му в публичното пространство служители на реда задържаха за кратко строителният предприемач Методи Бачев и собственика на сайта, който публикува клипа. След това министър Бъчварова изненадващо поиска и получи оставката на Танушев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране